IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптоатака изтри почти цялата стойност на монета от протокола Ankr

Токенът aBNBc сега не струва почти нищо, след като се търгуваше за около 300 долара само ден по-рано

10:42 | 02.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Дългият списък с проблеми със сигурността в криптосектора от тази година се увеличи отново.

Binance, най-голямата борса за дигитални активи, обяви в петък, че помага за разследване на атака срещу монета, предлагана от протокола Ankr, съобщава Bloomberg. Токенът aBNBc сега не струва почти нищо, след като се търгуваше за около 300 долара само ден по-рано.

Стойността на aBNBc произлиза отчасти от връзката ѝ с Binance Coin и чрез нея притежателите на втората трябваше да получат начини за печалба на възвръщаемост.

Около 123 млн. долара в активи са депозирани на протокола Ankr по данни на неговия сайт. От Ankr посочват, че работят с борси за спирането на търговията със засегнатата монета.

Специалистът по блокчейн сигурност PeckShield Inc. посочи в Twitter, че извършителят на атаката може би се е възползвал от софтуерен бъг, за да се сдобие с голямо количество от токена, преди да го продаде за други монети.

Над 3 млрд. долара са били хакнати от криптосектора от началото на 2022 г., което се очертава да е рекордна година по отношение на злоупотребата с дигитални активи, посочва блокчейн специалиста Chainalysis.

Ударите допълнително увеличават проблемите за биткойна и другите криптовалути наред със сривовете на високопрофилни компании като борсата FTX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 02.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още