IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX си иска обратно политическите дарения

В неделя от FTX Group съобщиха, че изпращят „конфиденциални писма“ до политици и други политически бенефициенти на Банкман-Фрийд, неговите заместници и компании

17:37 | 06.02.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Сам Банкман-Фрийд обсипа политици в САЩ с десетки милиони долари по време на предизборните им кампании за междинните избори миналата година, преди криптоимперията му FTX да се срина през ноември. Сега фалиралата борса си иска парите обратно.

В неделя от FTX Group съобщиха, че изпращат „конфиденциални писма“ до политици и други политически бенефициенти на Банкман-Фрийд, неговите заместници и компании с искане да върнат парите до края на месеца. В съобщение до медиите се посочва, че ръководството си „запазва правото“ да се опита да изиска връщане на средствата – заедно с лихва – чрез съда.

Съобщението е поредна ескалация на битката за до 93 млн. долара политически дарения, които FTX е направила на редица законодатели и каузи от широк спектър. Един от всеки трима членове на сегашния американски Конгрес е получил финансова подкрепа от Банкман-Фрийд или някого от обкръжението му, показват изчисления на CoinDesk, когато подчертава влиянието на дарителската му кампания.

Но след като първоначалното ръководство на FTX се оказа изправено пред редица криминални обвинения, голяма част от техните бенефициенти се опитаха да премахнат петното на скандала, правейки дарения, равни на полученото от криптоимперията. Но новото ръководство на компанията, натоварено със задачата да възстанови загубите на кредиторите, предупреди, че подобни действия може да не ги спрат да поискат парите обратно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
scott
преди 1 година
тези си мислят, че дарения към политици и партии могат да се ПОИСКАТ ОБРАТНО?Не се учедвам, че направиха зрелищен фалит. НЕМА ДОРИ ПЪРВИ КЛАС.................ЗАВЪРШЕН. С това си искане го доказват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още