IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance временно спира трансферите в долари чрез банкови сметки

Мярката ще е в сила от сряда, като засега не се посочва конкретна причина за решението

10:21 | 07.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Най-голямата криптоборса в света Binance обяви, че временно спира откриването на депозити и тегления в американски долари чрез банкови сметки. Ще се работи за подновяването на услугата скоро, съобщава Bloomberg.

Спирането ще започне от сряда, заяви говорител на компанията. Засега не е посочена конкретна причина за решението. Банковите трансфери с други фиатни валути, като евро, остават незасегнати.

„Трябва да се отбележи, че само 0,01% от нашите месечно активни потребители използват доларови банкови трансфери, но работим усилено да подновим услугата, колкото се може по-скоро“, посочва говорител на компанията в изпратена по имейл позиция. Други методи за купуване и продаване на криптовалута през Binance – например с кредитна карта, Google Pay или Apple Pay – остават незасегнати също.

От Binance US, отделна структура само за американски потребители, казват, че не са засегнати от мярката.

Криптокомпаниите се затрудняват с намирането на партньори в банковия сектор за улесняване на изпращането на пари за покупка и продажба на дигитални активи, особено след краха на FTX.

Докато някои банки „оттеглят подкрепата си за криптовалутите, други банки напредват“, коментира в Twitter главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао в отговор на съобщението. „Очакваха се някои спънки от миналогодишните инциденти“, добави той.

Миналия месец от Binance заявиха, че техният банков партньор Signature ще обработва потребителски трансакции само ако са за над 100 хил. долара, тъй като кредиторът се опитва да намали експозицията си към пазара на дигитални активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 07.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още