IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкман-Фрийд с ново обвинение за подкуп на китайски представители

Според обвинителния акт той се е опитал да подкупи най-малко един и вероятно повече китайски държавни служители в рамките на усилия да бъде върнат достъп до сметки

17:44 | 28.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Американската прокуратура представи ново обвинение срещу основателя на печално известната криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд, прибавяйки го към останалите 12, повдигнати срещу него, съобщава CoinDesk.

Бившият главен изпълнителен директор е обвинен и в подкуп, наред с измама, заговор и опит за нарушаване на законите за политическото финансиране. Банкман-Фрийд бе арестуван миналата година, но пуснат под гаранция, въпреки че специфичните условия на освобождаването му се обсъждат както от обвинението, така и от защитата му.

Според обвинителния акт Банкман-Фрийд се е опитал да подкупи най-малко един и вероятно повече китайски държавни служители в рамките на усилия да бъде върнат достъп до сметки. 

„През или около ноември 2021 г. Сам банкман-Фрийд, известен и като СБФ, обвиняемият, и други са ръководили и изпълнили трансфер на поне около 40 млн. долара в криптовалута, предназначени в полза на един или повече китайски държавни служители, за да им се повлияе и да бъдат накарани да отблокират сметките“, се посочва в текста на обвинението.

В писмо до съблюдаващия делото съдия се казва, че съдебни заседатели са върнали обвинителния акт на 27 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 28.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още