IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листосъбирачите - заслужават ли си инвестицията?

Листосъбирачите ще ви спестят времето и усилията за метене на листата, клонките и другите отпадъци по моравата ви

11:58 | 05.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Листосъбирачите - заслужават ли си инвестицията?

Всеки градинар или собственик на двор знае, че трябват усилия и време, за да се поддържа моравата в добър външен вид - без паднали листа, клонки или пък отпадъци от окосената трева. Няма съмнение, че почистването на листата може да отнеме енергия и да изглежда като безкрайно повтаряща се задача. Ако искате да имате безкомпромисна градина, то много могат да ви помогнат листосъбирачите, които заместват старомодното гребло. В случай че не сте виждали досега листосъбирачи, разгледайте разнообразните модели уреди в Koledzhikov, които предлагат всякаква селскостопанска техника.

Един листосъбирач ще ви спести времето и усилията за метене на листата, клонките и другите отпадъци по моравата ви. Винаги наесен се налага да ѝ обърнете внимание и да я почистите. Ако пък покрай дома ви има много дървета, най-вероятно трябва да почистите и алеите и тротоарите, за да избегнете инциденти. Дълги години се използваха греблата за тази цел. Добрата новина е, че това вече не е нужно и може спокойно да си отдъхнете. Няма вече да губите цял ден в навеждане, загребване и изправяне.

Какво ще събере листосъбирачът?

Тези уреди ще се погрижат, освен за листата, и за окосената трева, шишарките, жълъдите, пръчките и всякакви други дребни предмети. Повечето модели работят най-добре, когато се използват за всмукването на сухи отпадъци. Ако обаче се сдобиете с мощен листосъбирач, който има голяма всмукателна сила, то той безпроблемно ще събира и мокрите листа.

Някои предмети е възможно да запушат машината. Така че се уверете, че сте ги премахнали преди да започнете. Такива са големите мокри треви, които стават на топка и след това се налага да ги премахвате ръчно. Същото важи и за големи пръчки, както и чакъл и камъни. Камъните са твърди и могат да увредят механиката на вашия листосъбирач. Съвсем малките камъчета не са проблем, но големите е по-добре да ги премахнете на ръка предварително.

Скъпи ли са листосъбирачите?

Цената на този тип техника не е никак висока, особено ако търсите модел за домашна употреба. Предимно моделите се различават по захранването, дали да е на ток, на батерии или на бензин. Професионалните листосъбирачи струват около няколко хиляди лева, но тези, които са с по-ниска мощност и са достатъчни, за да се погрижите за двора ви и алеята пред къщата, могат да бъдат закупени на цена между 100 и 300 лв. Възможно е да откриете и някои модели, които са под 100 лв.

Заслужава ли си да похарчите пари за листосъбирач?

Отговорът е да. Всеки, който има двор и не иска да губи време в почистването му на ръка, трябва да помисли за листосъбирач. Този уред е много полезен за всеки един сезон. Можете да изберете модел, който да ви допада като мощност, тегло и начин на зареждане и да поддържате двора ви в перфектно състояние дълго време.

Освен всичко друго, кръстът ви ще ви е благодарен, че сте се сдобили с тази машина и не се налага да се навеждате постоянно. Няма да се притеснявате и че ще загубите цял един ден в правенето на нещо, което с машина бихте могли да свършите за много по-кратко време.

Предимства на листосъбирачите

Ето обобщение на предимствата от използването на машината за листа в сравнение с други методи за почистване, като греблото например.

- Ще ви спести часове и ще можете това време да го прекарате в занимания, които ви доставят удоволствие;

- По-малко натоварва гърба, кръста и раменете;

- Използването на този уред е напълно безопасно;

- Лесен за научаване и използване;

- Предотвратява болести по моравата ви, като я предпазва от гниещ растителен материал;

- Предпазва тревата от умъртвяване, заради блокирането на слънчевата светлина от падналите листа;

- Вашата морава изглежда чиста и красива с много малко усилия.

Последна актуализация: 11:58 | 05.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още