IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното тримесечие позволи на Under Armour да повиши прогнозите си

По-големите намаления са насърчили потребителите да се заредят със спортни обувки и дрехи на компанията

17:00 | 08.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Компанията за спортни стоки Under Armour повиши прогнозата си за годишна печалба в сряда, което изпрати цената на акциите ѝ нагоре с 8% в предпазарната търговия. Компанията представи и резултатите за тримесечието си, които са били подкрепени от устойчивите потребителски разходи и сериозните намаления, привлекли пазаруващите по празниците, съобщава Ройтерс.

По-големите намаления, обявени по време на така важния празничен сезон, са насърчили потребителите да пренебрегнат опасенията си за рецесия и да се заредят със спортни обувки и дрехи на Under Armour. Големите отстъпки помогна и на конкурента Nike да отчете силно тримесечие през декември.

Въпреки това опитът на Under Armour да разчисти излишния инвентар е засегнал маржовете. Компанията очаква брутният марж за цялата година да спадне в горния край на предишната си прогноза от 375 до 425 пункта.

Силният щатски долар и по-високите разходи за транспорт и производство са намалили брутните маржовете за третото тримесечие с 650 базисни пункта до 44,2%.

През декември Under Armour назначи ветерана от хотелиерския сектор Стефани Линарц за главен изпълнителен директор, залагайки на опита ѝ в брандинг стратегиите и електронната търговия, за да се съживят продажбите.

Продажбите от електронна търговия са се увеличили със 7% през тримесечието.

Базираната в Балтимор, щата Мериленд, компания отчете коригирана печалба за третото тримесечие в размер на 16 цента, което е доста над средната оценка на анализаторите за 9 цента, сочат данни на Refinitiv.

Тя очаква коригирана печалба от 52 до 56 цента на акция за фискалната 2023 г. спрямо предишната си прогноза за 44 до 48 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 08.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още