IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гигантът в спортния стрийминг DAZN придобива конкурента си ELEVEN

Условията на споразумението не са разкрити официално

10:17 | 27.09.22 г.
Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg
Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Платформата за стрийминг на спортно съдържание DAZN обяви, че придобива глобалния медиен бизнес на ELEVEN Group, за да подсили своето портфолио от права, включително с най-добрите футболни първенства в Португалия и Белгия, предава Ройтерс.

DAZN каза, че сделката също така ще допълни предложенията ѝ в Италия, на пазарите, на които се говори немски, както и в Испания, където вече притежава права за местни първенства. Освен това ще ѝ позволи да навлезе в Тайван и други пазари в Югоизточна Азия.

Team Whistle, доставчик на оригинално дигитално съдържание, също е включен в сделката, която се очаква да донесе общи приходи от около 300 млн. долара годишно.

Условията на сделката не са разкрити, но източник, запознат със случващото се, твърди, че цената е по-ниска отчасти защото е структурирана като споразумение за покупка на акции.

Главният изпълнителен директор на DAZN Group Шей Сегев заяви, че сделката е „голяма стъпка напред в нашата мисия да бъдем водещата глобална спортна платформа“.

ELEVEN е основана през 2015 г. от италианския предприемач Андреа Радризани, който е мажоритарен собственик на английския клуб от Висшата лига Лийдс Юнайтед.

Радризани ще се присъедини към борда на DAZN след финализиране на споразумението, обяви платформата.

Подкрепена от милиардера Лен Блаватник, DAZN направи експанзия в над 200 дуржави, предлагайки различни спортове, включително футбол и бокс. Миналата година тя спечели правото да излъчва на живо мачове от Серия А в Италия с офертата си от 2,5 млрд. евро.

Eleven Group е консултирана от Guggenheim Securities за сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 27.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още