IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформата за употребявани смартфони Flip привлече 6,5 млн. евро финансиране

Средствата са от eMag Ventures

12:45 | 05.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Flip
Снимка: Flip

Румънският онлайн магазин за употребявани и сервизирани телефони получава още 6,5 млн. евро финансиране от eMAG Ventures, собственост на Dante International, съобщават компаниите. С това общата инвестиция във Flip възлиза на 8 млн. евро.

Flip навлезе на българския пазар през юни 2022 г., а ходът е само част от плановете на компанията за експанзия в Централна и Източна Европа. С новите средства Flip ще продължи ускореното си разширяване на международните пазари.

За по-малко от три месеца от пускането на платформата у нас над 2000 местни клиенти са използвали нейните услуги, става ясно от съобщение, изпратено до медиите. Flip.bg иска да събере над 20 хил. доволни потребители до първата си година в България. На румънския пазар над 100 хил. клиенти вече са се обърнали към Flip, за да купят или да продадат смартфон.

От Flip посочват, че над 75 на сто от моделите, продавани в платформата, са iPhone, а най-търсените модели досега са iPhone 11 и iPhone SE от 2020 г.

Flip е част от eMAG Group от октомври 2021 г. и си поставя за цел да революционизира начина, по който хората купуват и продават електроника онлайн. На този етап компанията оперира единствено в Румъния и България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 05.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още