IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI планира да спазва разпоредбите на ЕС

Повечето от предлаганите регулации за лицензионните рамки и стандартите за безопасност са напълно логични, казва Сам Алтман 

09:52 | 29.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Дни след като коментира, че може да се оттегли от Европа, ако не смята, че може да изпълни изискванията на Европейския съюз (ЕС), главният изпълнителен директор на OpenAI Inc. Сам Алтман заяви, че планира да спазва правилата на блока. 

В дискусиите с регулаторните органи на ЕС OpenAI иска „да се увери, че е в състояние да ги спазва", каза той по време на реч през уикенда в Париж - последната спирка от обиколката му по света, която ще го отведе в Близкия изток и Азия. Преди това през миналата седмица той посети Лондон, Мюнхен и Варшава, но пропусна Брюксел. 

„Повечето от предлаганите регулации относно лицензионните рамки и стандартите за безопасност са напълно логични", каза Алтман за настоящите проекти за регулация на изкуствения интелект, които се обсъждат по света. „В повечето случаи това е доста продуктивно“. 

Преди да пристигне в Европа, Алтман говори във Вашингтон, където призова за повече регулации и заяви, че „най-големият му страх" е, че технологията ще причини значителни вреди. 

Законът за изкуствения интелект на ЕС е напът да стане първият цялостен законодателен акт, посветен на изкуствения интелект. Макар че първоначалното предложение е съсредоточено върху регулирането на използването му, а не на самата технология, Европейският парламент предложи нови правила, които са насочени конкретно към големите езикови модели след експлозията на популярността на генеративния ИИ.

Засега OpenAI се фокусира върху създаването на „по-добър, по-бърз и по-евтин модел" на своя продукт ChatGPT с генеративен изкуствен интелект, каза Алтман, след като продуктът даде началото на глобална надпревара между технологичните компании за създаване на собствени версии на технологията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 29.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още