IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap планира съкращения на служители

Компанията пусна функция за родителски контрол в приложението Snapchat

10:11 | 09.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Американската технологична компания Snap е в ранен етап на планиране на съкращения на служители, пише The Verge, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Все още не е ясно колко души ще бъдат засегнати, тъй като мениджърите все още правят плановете за своите екипи, допълват източниците, посочвайки, че собственикът на Snapchat – Snap, има над 6000 служители.

Snap е отказала да коментира въпроса, предава Ройтерс.

Това се случва, докато технологични компании, криптоборси и финансови фирми съкращават служители и забавят процеса по привличане на кадри, тъй като световният икономически растеж се забавя заради по-високите лихви, ускоряващата се инфлация и енергийната криза в Европа.

Компанията майка на Facebook – Meta Platforms, ограничи плановете си за наемане на инженери с поне 30% тази година, обяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг през юни. Освен това предупреди хората си да се подготвят за по-дълбок икономически спад.

През май главният изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел също каза на служителите, че компанията ще забави наемането на хора за тази година и изложи редица проблеми, пред които е изправена компанията.

Миналия месец Snap описа негативните ефекти от отслабването на икономиката на социалните мрежи. Гигантът отказа да даде прогноза заради „изключително предизвикателните“ условия, което изпрати цената на акциите с 25% надолу.

Междувременно Snap пусна първия си инструмент за родителски контрол над платформата, който позволява на възрастните да виждат с кого говорят техните тийнейджъри, но не и да видят какво точно съдържат разговорите им.

Новата функция, наречена Family Center, се появява в момент, в който социалните мрежи са критикувани заради липсата на защита за деца. През октомври Snap и конкурентите ѝ TikTok и YouTube бяха изслушани от властите в САЩ, които ги обвиняват, че използват младите потребители и че ги излагат на вредно съдържание.

Сега родителите могат да поканят децата си да се присъединят към Family Center в Snapchat, а след като тийнейджърите се съгласят веднъж, родителите ще могат да преглеждат списъка им с приятели и с кого са си разменяли съобщения в приложението през последните седем дни. Освен това ще могат конфиденциално да подават сигнали за всеки съмнителен акаунт.

Snap твърди, че планира да пусне допълнителни функции в следващите месеци, включително известия до родителите, когато детето им подаде сигнал за злоупотреба от потребител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още