IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 15 септември се удължава срокът за кандидатстване в стартъп състезанието „Дръзките“

Представители на смели, дръзки и вдъхновяващи стартиращи компании могат да кандидатстват за участие в проекта на Bloomberg TV Bulgaria

17:15 | 12.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
До 15 септември се удължава срокът за кандидатстване в стартъп състезанието „Дръзките“

Удължава се срокът за кандидатстване за участие в първото телевизионно стартъп състезание в България „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria организира и реализира. До 15 септември представители на смели, дръзки и вдъхновяващи стартиращи компании, които все още не са подали своите кандидатури, могат да заявят желанието си за включване в проекта на страницата на „Дръзките“.

Най-перспективните 21 компании от всички кандидатствали ще получат възможността да се превърнат в главни герои и посланици на стартиращата компания, която представляват, в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“. Освен да представят своите иновативни бизнес решения пред широката общност, участниците в проекта ще получат ценен опит и полезни насоки. Големият победител в „Дръзките“ ще получи достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство. Голямата награда е осигурена от DIT (Department for International Trade) UK и Британското посолство в София, партньори на проекта.

Специална роля в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ ще има инвеститорът и партньор на фонда за рисков капитал на ранен етап Bloomberg Beta с активи под управление на стойност 375 млн. долара Джеймс Чам. Той ще бъде част от менторския екип на проекта, където ще сподели своя опит и ще мотивира стартиращи компании да усъвършенстват предприемаческите си идеи и да доразвият бизнеса си.

Сред менторския екип на „Дръзките“ са още Ангел Хаджиев – управляващ мениджър на SeedBlink за България, Ангел Ангелов - управляващ партньор в Innovation Capital, Геновева Христова - съсобственик и управляващ директор на Ligna Group, Диана Николаева - съдружник и лидер на отдел „Стратегия и сделки“ за EY Bulgaria, Северна Македония, Албания и Косово, Илиан Георгиев - главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на „Българо-американска кредитна банка“, Йордан Зарев - партньор във фонда за рисков капитал NV3 Fund, Кристина Драгу - регионален директор „Чуждестранни инвестиции" в посолството на Великобритания в Румъния, Николай Мартинов - съосновател и управляващ партньор в IMPETUS Capital, Стоян Недин – партньор във Vitosha VENTURE PARTNERS и Павел Велков - управляващ партньор в Morningside Hill Capital Management.

Крайният срок за кандидатстване за участие в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ е 15 септември. Повече информация за проекта може да откриете на: https://drazkite.bloombergtv.bg/.

Oсновни партньори  на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още