IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Payhawk засилва фокуса си върху българския пазар

Компанията разширява дейността си на световно ниво и ще наеме нови 120 души

12:26 | 27.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Payhawk
Снимка: Payhawk

Компанията за улеснени картови разплащания Payhawk, която през 2022 г. стана първият български еднорог, обяви, че ще засили фокуса си върху българския пазар тази година. Това съобщи пред журналисти и партньори съоснователят на компанията и неин главен изпълнителен директор Христо Борисов.

В тази връзка, както и с цел разширяване дейността на Payhawk на глобално ниво, ще бъдат наети 120 души, като 65 от тях ще бъдат в България, където компанията откри свой нов офис. В него се планира да работят над 300 специалисти в областта на информационните технологии, финансите, правото и др.

Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии, каза още Борисов.

Payhawk предлага дебитни карти и платформа за управление на разходи на своите клиенти, които са други бизнеси, искащи да улеснят разплащанията и счетоводството си. В дебитните карти всеки служител получава определен лимит от сума, като различни функционалности позволяват те да се използват в определен период от време в определена държава и др.

Финтех компанията, която работи в 32 държави, е с централа в Лондон и е основана през 2018 г. от Христо Борисов, Бойко Караджов и Константин Дженгозов. Подкрепена е от инвеститори като Lightspeed Venture Partners, Greenoaks, QED Investors, Earlybird Digital East и Eleven Ventures, като представители на част от тях присъстваха на откриването на новия офис на Payhawk.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 27.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още