IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI предлага абонаментен план за ChatGPT за 20 долара на месец

Абонаментът включва достъп до чатбота в пиковите часове на използване и ще бъде наличен първоначално за САЩ 

08:33 | 02.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

OpenAI стартира платена абонаментна версия на своя чатбот с изкуствен интелект ChatGPT. Новата абонаментна услуга се нарича ChatGPT Plus и ще бъде с месечна такса от 20 долара, съобщи компанията в сряда. Абонаментът включва достъп до чатбота в пиковите часове на използване. Настоящата безплатна версия ограничава услугата за потребителите в периоди, когато използването е високо.

Абонатите ще получат и ранен достъп до нови функции и подобрения, както и по-бърз отговор от чатбота. 

Новата абонаментна програма ще бъде достъпна първо в САЩ през следващите седмици, а след това ще се разшири и в други държави, съобщи OpenAI в изявление на своя уебсайт. Заинтересованите потребители могат да се запишат в списъка на чакащите за абонаментната услуга. OpenAI ще започне да кани хора от списъка на чакащите през следващите седмици. 

Същевременно разработчикът ще продължи да предлага безплатен достъп до ChatGPT. Абонаментната услуга ще подпомогне безплатния достъп до чатбота, заявиха от компанията. OpenAI също така проучва възможности за по-евтини планове и бизнес планове.


ChatGPT позволява на потребителите да въвеждат въпроси към бота и да получават писмени отговори, базирани на изкуствен интелект. Той дори може да пише стихотворения и есета. Според някои наблюдатели в бранша ChatGPT може в бъдеще да предложи потенциална алтернатива на сегашните търсачки, въпреки че компанията заяви, че резултатите от програмата често съдържат фактологични грешки.

През мналия месец Microsoft Corp. заяви, че ще направи многогодишна инвестиция в размер на няколко милиарда долара в OpenAI, след като преди това инвестира през 2019 г. и 2021 г. Компаниите не разкриха финансовите условия на партньорството. 

Microsoft заяви, че ще включи инструменти за изкуствен интелект като ChatGPT във всички свои продукти и ще ги предостави като платформи, върху които да надграждат други компании. Главният изпълнителен директор на концерна Сатя Надела заяви, че компанията ще комерсиализира инструменти от OpenAI като ChatGPT и ще предостави на повече клиенти достъп до софтуера, който стои зад чатбота, чрез своята платформа за облачни изчисления Azure. 

OpenAI също така е обсъждала продажбата на съществуващите акции в търгово предложение, което би оценило компанията на около 29 млрд. долара, съобщи по-рано The Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 02.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още