IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корупцията и липсата на е-услуги прогонват бизнеса

Продължаваме да не сме доволни от флуктуациите на пазара на електроенергия у нас, твърди Цветан Симеонов от БТПП

08:48 | 07.08.19 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

За българския бизнес съществува опасност от липсата на промяна в борбата с корупцията и липсата на електронно управление. Заради това все повече фирми започнаха да събират смелост да преместят дейността си. Това мнение изказа Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му трябва да се помисли как средата у нас да стане по-привлекателна.

„Продължаваме да не сме доволни от флуктуациите на пазара на електроенергия у нас и цените на електричеството“, обясни Симеонов сигнала, който четирите най-големи работодателски организации у нас изпратиха до Европейската комисия за злоупотреби с господстващо положение на пазара на ток в България.

„Борсата показа сериозни недостатъци. Видяха се и "вратичките", през които определени фирми могат да реализират неполагащи им се печалби заради слабостите на системата, и всичко това в ущърб на работещите предприятия", допълни той.

„Трябва на борсата да бъдат пуснати по-големи количества електрическа енергия. Второ, недопустимо е българските клиенти на енергоснабдителните дружества да плащат и добавка за задължение към обществото, а износителите да бъдат освободени от това. Не е допустимо някои да закупуват количеството електроенергия и след това да го връщат отново на пазара на по-ниски цени от тези на борсата".

Какво показват  данните от 10-та икономическа брошура "Bulgaria in figures" вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Ad hoc виж още

Коментари

Финанси виж още