Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Академия

Петте F на Bloomberg

Бързината е съществено значение за задоволяването на аудитория, чийто поминък зависи от актуалността на информацията.

Петте F на Bloomberg

Снимка: Unsplash.com

Базовите пет F на Bloomberg News и подготовката на всеки добър журналист бяха в основата на третата лекция на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов в като част от втория сезон на "Академия за финансови анализатори".

Първата най-важна част е Factual word - фактологията. Журналистите трябва да се придържат към фактите и в статиите си да разчитат повече на съществителни и глаголи, защото те са по-точни от прилагателните и наречията, каза Попов.

First word е второто F – да бъдем първите, които съобщават новините. Това е от съществено значение за задоволяването на аудитория, чийто поминък зависи от актуалността на информацията.

Още по темата


Fastest word - бъдете най-бързи, за да докладвате подробности. „Като сме подготвени, можем да бъдем първи с най-новите факти, цитати и примери. Чрез последната актуализация на историята можем да направим всичко възможно, за да предоставим подкрепяща информация преди останалите“, каза още Попов.

Final word. Според главния редактор в най-добрия случай отличният журналист трябва да бъде окончателният източник. В края на деня новините му трябва да имат толкова контекст и перспектива, колкото всеки анализ,  публикуван от големите вестници.

И на последно място, но не и по важност, в тази класация се подрежда Future word. Под това се разбира нуждата днешните новини да са обяснени в контекста на утрешните. Какво означава едно събитие? Отговорът често е жизненоважен за хората, които решават дали да купуват, продават или държат акции, облигации, валути или стоки, защото бъдещите събития ще определят дали техните решения са правилни или грешни.

А какво включва подготовката на най-добрите журналисти вижте във видеото!

Откритите лекции са част от втория сезон на "Академия за финансови анализатори". В рамките на седем седмици проектът ще предостави на всички желаещи да се развиват в областта на журналистиката достъп до серия от безплатни онлайн лекции, които ще бъдат водени от едни от най-добрите бизнес журналисти в страната. Те ще се провеждат всеки четвъртъкот 11:00 часа и ще могат да се проследят н на живо във Facebook страниците на Investor.bg и ВУЗФ, както и на сайта Investor.bg


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от