IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5G, автономните и електрически автомобили – новите тех-пробиви

Възходът на смартфоните след 2010 г. бе едно от най-важните събития в технологичния свят през изминалото десетилетие, твърди Момчил Карабулев

08:25 | 22.01.20 г.
 5G, автономните и електрически автомобили – новите тех-пробиви



През следващото десетилетие големите промени в технологичния свят ще са свързани с 5G мрежите, автономните и електрически автомобили, както и изкуствения интелект. Стремежът към намаляване на въглеродния отпечатък на компаниите ще продължи да е основен акцент в дейността им. Това мнение изказа Момчил Карабулев - главен редактор на Mobilebulgaria.com, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Като едно от най-важните събития в технологичния свят през изминалото десетилетие Карабулев посочи възхода на смартфоните след 2010 г.

„През последните 10 години се появиха и таблетите, като при представянето им беше обещано, че те ще заменят лаптопите. Това така и не се случи, но iPad е таблетът, който човек иска да има“, коментира гостът.

По отношение на услугите експертът изтъкна дейността на компании като Facebook, Instagram, TikTok, които се възползваха от възможността за по-бърз обмен на данни.

„Дроновете са една от революциите на изминалото десетилетие... Те стават по-евтини и по-способни, но пък създадоха и проблеми“.

Карабулев коментира и напредъка по отношение на споделената икономика през изминалите 10 години и появяването на компании като Uber, Lift, и многото форми за микромобилност.

3D телевизорите, според експерта, са един от най-големите провали през периода.

Целия анализ вижте във видеото в сайта на Bloomberg TV Bulgariа. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още