IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Светът има нужда от повече хора като Илон Мъск

Милиардерът филантроп спомена и обявената от Мъск награда от 100 млн. долара за най-добрата технология за улавяне на въглероден диоксид

10:54 | 19.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Мъск по време на откриването на фабриката на Tesla в Шанхай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Мъск по време на откриването на фабриката на Tesla в Шанхай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският технологичен милиардер Бил Гейтс смята, че светът има нужда от повече предприемачи като Илон Мъск, за да се справи с изменението на климата.

„Мисля, че направеното от Илон с Tesla е фантастично. Това е, знаете ли, може би най-големият единичен принос за това, че електрическите автомобили са част от начина, по който решаваме климатичните промени“, каза Гейтс пред Андрю Соркин от CNBC в интервю, излъчено в четвъртък.

„Нуждаем се от много хора като Илон Мъск, включително ... такива, които работят по други супертрудни категории“, каза той, цитирайки области като производството на стомана и цимент.

Милиардерът филантроп спомена и предизвикателството за надпревара за технологии за улавяне на въглерода на Мъск, което беше отправено миналия месец. Мъск заяви в Twitter, че ще дари награда в размер на 100 милиона долара за най-добрата технология, която може да улавя въглероден диоксид.

„Илон дарява награда за улавяне на въглерод, което е невероятно нещо“, добави Гейтс, който издаде нова книга, наречена „Как да избегнем климатичните бедствия“. Това се случва в решаващ момент, тъй като емисиите на въглероден диоксид в световен мащаб нарастват от миналия век, което води до безпрецедентно глобално затопляне и климатични промени.

„Мисля, че той трябва да бъде много горд с това, което прави“, заключи Гейтс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още