IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернет на нещата - сладката революция на бизнеса

Промишленият сектор, селското стопанство и много други индустрии ще станат по-ефективни благодарение на свързаните устройства, смята анализатор на Bloomberg

09:17 | 02.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Интернет на нещата (Internet of Things – IoT) ще даде много възможности на потребителите и бизнеса в бъдеще, при това в различни области - от свързани коли до нови шансове за оптимизиране на работата в производството. Това разкри главният анализатор на Bloomberg Markets Джеръми Кан в интервю за Bloomberg TV Bulgaria, посветено на новите технологии и това каква добавена стойност могат да донесат те на отделния човек и най-вече на бизнеса.

По думите му свързаните устройства ще помогнат на промишлеността значително, тъй като машините ще имат възможността да разпознават проблеми в самите тях и да сигнализират чрез мрежата за случващото се. По този начин компаниите ще могат да реагират мигновено, спестявайки си значителни разходи от настъпването на много по-сериозен проблем. 

Така няма да се стига до спирането на цели поточни линии и до допълнителни разходи, категоричен е Кан.

„Мисля, че това има потенциала да революционизира целия промишлен сектор“, коментира още той.

По думите му селското стопанство ще бъде един от секторите, в които ще видим големи промени, при това изключително вълнуващи.

„Говори се за умно земеделие, при което малки сензори, поставени в почвата, ще ни казват колко слънчева светлина и вода получават растенията, колко хранителни вещества има в почвата и чрез интернет ще уведомяват център, който на базата на изкуствен интелект ще взема мерки“, поясни той.

Така системата ще разбира кои редове с растения се нуждаят от поливане, докато останалите са добре напоени и не се нуждаят от допълнителни вода или тор.

„Мисля, че това са революционни възможности. Замислете се само колко ефективен може да стане един бизнес или една голяма индустриална ферма чрез тези системи“, обобщи експертът.

Цялото интервю с Джеръми Кан ще бъде излъчено по време на Клуб Investor.bg „Нови технологии: мисия успешен бизнес“. Събитието ще се състои на 8 юни хотел „Радисън“.

Повече за интернет на нещата и възможностите, които представя на бизнеса, ще дискутираме с нашите специални гости Никола Гечев - директор "Корпоративни продажби" във Виваком, Георги Малчев - управляващ съдружник в xplora.bg, и Димо Димов - съосновател на Солид Фил ООД. 

Можете да се регистрирате за събитието тук.

Клуб Investor.bg се провежда с любезното съдействие на Виваком, Датикум - част от Сирма Груп, pCloud и Немечек България.

Институционален партньор на Клуб Investor.bg: Елана Финансов Холдинг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още