IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите решения на Apple в добавената реалност "ще променят правилата на играта"

Експерти смятат, че компанията има огромен потенциал да вкара добавената реалност в ежедневния ни живот

19:48 | 07.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Една от новините, които обяви Apple тази седмица, накара експертите да се вълнуват от добавената реалност. Един изпълнителен директор дори я нарече „нещо, което ще промени правилата на играта“, пише CNBC.

Всъщност Apple представи новата операционна система за продуктите си iPhone и iPad – iOS 11, по време на Световната конференция на разработчиците този понеделник.

Системата работи с ARKit – нови рамкови насоки за разработчиците, така че да могат да създават по-лесно приложения, които да използват добавена реалност.

"Чрез смесване на дигитални обекти и информация със средата около вас добавената реалност отвежда приложенията отвъд екрана, давайки им свобода да си взаимодействат с реалния живот по напълно нови начини“, обяви технологичният гигант в уебсайта си.

Компанията за продукти с виртуална и добавена реалност Marxent разработва приложения с добавена реалност за Apple от шест години. Главният изпълнителен директор и съосновател на компанията Бек Бескър определи новините като революционни, тъй като ще помогнат за навлизането на тази технология в ежедневието.

"(Това) теоретично може да добави четвърто измерение на начина, по който преживяваме света“, посочва той.

"Стига Apple веднъж да започне да интегрира добавена реалност в най-популярните си приложения, като имейла, текстовите съобщения, снимките, картите и музиката, тя ще вкара добавената реалност дълбоко в нашия живот по смислен начин на ежедневна база“, допълва експертът.

Джеф Блабър, вицепрезидент „Проучвания“ за Северна и Южна Америка на CCS Insight, също приветства ARKit, като посочва, че ще помогне на разработчиците да създадат ангажиращи преживявания с добавена реалност.

Добавената реалност ще се възползва от мащаба на Apple веднага. Въпреки че на теория компанията изостава с тези инициативи спрямо Tango на Google например, очакваме, че ARKit ще мотивира разработчиците да използват технологията по-смислено, коментира той.

Сред другите играчи в сферата на добавената реалност се нареждат Facebook, Microsoft и Snapchat.

Ключът към успеха на Apple в тази област е съдържанието, където ARKit ще е особено полезна от гледна точка на разработката му, твърди Бескър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още