IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще постигне ли успех Apple Watch?

Дългоочакваният умен часовник няма да се представи толкова добре на пазара, пише в свой анализ CNN

09:48 | 06.02.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple Watch трябва да се появи скоро на пазара. Милиони хора ще се сдобият с умния часовник на Apple, тъй като компанията има огромна база от заклети фенове.

Близо 70% от приходите на Apple идва от продажбите на iPhone. Продажбите на iPad спадат, а компанията се нуждае от нов продукт, който да намали зависимостта ѝ от нейния ключов продукт. Тя обаче няма да успее да го направи с Apple Watch, пише в свой анализ CNN.

Фирмата се опитва да накара инвеститорите да снижат очакванията си за умния часовник, насочвайки вниманието им към други продукти като iPod и към телевизорите. Така че, ако продажбите на Apple Watch не се окажат наистина високи, не може да се очаква компанията да разкрие броя на устройствата, които е продала.

Според CNN има няколко причини Apple Watch да не стане хит.

На първо място е цената му. Той ще струва 350 долара, което е много за устройство, което носи само малко удобство. То не прави нищо по-различно от това, което прави и един iPhone, т.е. включва част от функциите на iPhone, но те са по-лесно достъпни, тъй като са „разположени“ на китката.

При преносимите устройства функционалността обикновено не оправдава цената.

Втората причина Apple Watch да не се превърне в хит е батерията му. Носят се слухове, че тя ще издържа по 10 часа, но това е изключително малко, тъй като няма да носи удобство на хората по време на път например. Умният часовник ще може да прави много неща, но е прекалено малък, така че Apple няма големи възможности да подобри батерията му. Ето защо другите производители на подобни устройства са решили да включат в часовниците си само основни функции, а другите да оставят на смартфоните.

Освен това не всички мислят, че часовникът на Apple е толкова красив, колкото твърди Тим Кук. Когато представи Apple Watch миналата есен, Кук акцентира върху това колко красив е дизайнът на устройството.

Но на пазара има и по-хубави умни часовници, пише CNN, посочвайки, че Moto 360 е невероятен и прилича на истински часовник.

Да похарчиш 200 долара за iPhone е двугодишна инвестиция. Знаете, че получавате нещо, което ще бъде заменено след няколко години, а мобилният ви оператор ще намали цената му.

За Apple Watch ще похарчите 350 долара и ще останете само с него. През следващата година, когато компанията пусне новата му версия, ще трябва да платите още 350 долара за по-добрия модел. Възможно е много хора да изчакат и да видят какъв точно ще бъде следващият Apple Watch, допълва CNN. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още