Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Всяка от ТОП 4 компании на Big Tech струва по над 1 трлн. долара

Технологичните гиганти за първи път достигнаха крайъгълния камък в края на януари и задържаха ръстовете през февруари

Всяка от ТОП 4 компании на Big Tech струва по над 1 трлн. долара

Снимка: EPA/Bryan R. Smith

Четирите най-големи американски технологични компании завършиха сесиите в понеделник на стойност над 1 трилион долара всяка - факт, който за последен път беше достигнат преди пандемията Covid-19 да удари САЩ.

Този факт доказва и устойчивостта на технологичната индустрия в условията на глобална пандемия, рецесия и рекордна безработица, коментира CNBC.

Alphabet беше последната, която отново влезе в клуба от трилион долара, достигайки 1,02 трилиона долара пазарна стойност в края на търговията. Apple се оцененява на 1,64 трилиона долара, следвана от Microsoft с пазарна капитализация от 1,61 трилиона долара. Amazon, която до голяма степен се е възползвала от поръчките за доставки заради блокадите у дома, е оценена на 1,52 трилиона долара към момента на затваряне на пазара.

Оценките бяха подсилени от силния за американските пазари ден. Dow Jones Industrial Average нарасна с 459 пункта, или 1,78%, докато S&P 500 завърши с 1,59% нагоре. Технологично ориентираният Nasdaq Composite се повиши с 2,21% до най-високото си ниво за всички времена.

Акциите на Apple, Microsoft и Google поскъпнаха с около 2%. Цените на книжата на Amazon достигнаха ниво от 3000 долара за първи път в историята си. Акциите на Netflix също поскъпнаха до рекордни стойности. Измерителят Nasdaq-100 - кошница от 100-те най-големи по пазарна капитализация и най-търгувани компании в  Nasdaq Composite - добави 2% в понеделник и вече отчита ръст от над 20% от началото на 2020 г.

Технологичните гиганти за първи път достигнаха крайъгълния камък в края на януари и задържаха ръстовете през февруари, преди пандемията да накара пазарите да поемат надолу.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Анализи
Защо Германия започва проверка на Apple?