IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Renault и на Fiat се сринаха с над 20 и 10 на сто

Причината е информации за претърсване на офиси на френската компания и за фалишифициране на данни на италианско-американското дружество

15:07 | 14.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
 Акциите на Renault и на Fiat се сринаха с над 20 и 10 на сто

Акциите на френския автомобилопроизводител Renault се сринаха днес с над 20 на сто, след като представител на синдикатите в страната съобщи, че офисите на компанията са били претърсени през миналата седмица във връзка с разследване за измама, свързана с емисиите вредни газове, съобщи Ройтерс.

"Няколко офиса на Renault бяха претърсени от следователи, разследващи измами", посочи пред Ройтерс представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди. "Засега ръководството не е потвърдило, че става дума за емисиите азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", допълни той. 



Книжата на Renault отчитат най-лошия си ден от 17 ноември 1994 година, като пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

Междувременно и акциите на Fiat Chrysler Automobiles - FCA днес поевтиняха с цели 10 процента на фондовата борса в Милано, след като електронното издание Automotive News публикува информация, че италианско-американското дружество е фалшифицирало данните за продажбите си в САЩ.

Към 12 ч. по Гринуич (14 ч. бълг. време) книжата на автомобилопроизводителя се обезцениха с 10,77 на сто до 6,63 евро при общ спад на пазара от 2,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още