Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Какъв трябва да е делът на криптото в портфейла?

Дигиталните активи усилват диверсификацията, тъй като не са корелирани с никой друг клас

Какъв трябва да е делът на криптото в портфейла?

Снимка: gettyimages

Какво количество дигитални валути трябва да съдържат портфейлите на инвеститорите? Зависи от много променливи, включително индивидуалния риск толеранс и запознатостта с криптовалутите, пише Чарлз Боверд за Forbes.

Инвеститорите могат да отделят малка или голяма част от портфейлите си за тези активи, като във втория случай имат възможност за по-голяма печалба, но и риск от по-сериозна загуба.

Трябва да се има предвид, че инвестирането в криптовалути е много спекулативно, а пазарът е до голяма степен нерегулиран. Всеки, който предприеме такава инвестиция, трябва да е готов да загуби всичко вложено.

Скорошно проучване показа, че възрастовата група 18-35 години е най-запозната с биткоин и е най-вероятно да инвестира в тази дигитална валута. Допускането е, че хората с дълъг инвестиционен хоризонт имат и по-висок толеранс за риск.

Преди човек дори да си помисли за инвестиране в криптовалути, той трябва да отчете няколко основни принципа. На първо място, „не влагайте повече в криптото, отколкото можете да си позволите да загубите”, подчертава Джейкъб Елиософ, фонд мениджър на криптовалути.

 „Това все още е много рисковано. Ако не сте в състояние да погледнете шеговито, ако стойността на инвестицията ви падне до нула, по-добре не я правете.”

Още по темата
Аргументът на Елиософ е правилен, тъй като някои инвеститори, които вложиха значителни дялове от спестяванията си в дигитални валути по време на пазарния балон, се опариха при спукването му.

Някои ентусиасти дори използваха студентски заеми, за да инвестират в криптовалути. Тези крайни примери обаче не трябва да отказват инвеститорите от възможността да се възползват от иновативните активи.

 „Ако не инвестирате в крипто активи, значи сте глупак”, казва Тим Енекинг, управляващ директор в Digital Capital Management.  

„Криптоактивите са отличен инструмент за портфолио мениджмънт заради асиметричните си рискове”, посочва Мати Грийнспан, старши анализатор в трейдърската платформа eToro.

С други думи, ако вложите малка част от портфейла си в дигитални валути, може да загубите, но и може да постигнете астрономическа възвръщаемост.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (11)

   1| 2    
2
 
7
 
11
ABBA до: ABBA
преди 4 седмици
redcretin = Червеният креетен
2
 
9
 
10
ABBA до: redcretin
преди 4 седмици
"Добър опит, но защо спря точно като ти дойде времето да влезеш зад решетките? Или мислеше, че упражнението е да пиеш без да плащаш ;) "

Рече redcretin, сиреч Червеният ***...
9
 
4
 
9
redcretin до: ABBA
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Добър опит, но защо спря точно като ти дойде времето да влезеш зад решетките? Или мислеше, че упражнението е да пиеш без да плащаш ;)
14
 
4
 
8
ivailojelyazkov до: ABBA
преди 4 седмици
ти сериозно СЕРИОЗНО имаш нужда от престилка с дълги ръкави. РАШЕТНИКОВ да прави като вятъра на ВСИЧКИ
3
 
18
 
7
преди 4 седмици
Ако разбирате от Linux и програмиране,
карате курс на СофтУни при Наков
и правите, каквото правят другите 90% -
създавате собствена т.н. криптовалута, давате на няколко медии да
зациклят в захлас на месец,
обирате парсата и
оставяте балъците да се оправят.
След като се върнете от Бахами, Хавай, Бали...
правите нова врътка :)

Кога ще изчезнат тарикатите?
Когато изчезнат балъците!

Още от Анализи
Централните банки трябва да емитират свои дигитални валути