Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Как ще изглеждат пътуванията след коронавируса

Между една трета до половината от бизнес пътуванията ще изчезнат, тъй като все повече срещи ще се провеждат онлайн

Как ще изглеждат пътуванията след коронавируса

Снимка: Bloomberg LP

Кога пътуванията ще се завърнат към старите обеми и как ще изглежда бъдещето им са два често задавани въпроса напоследък. Отговорът на първия въпрос зависи от медицинското решение на коронавирусната пандемия. На втория може да се отговори най-добре чрез опита, пише анализатор за The Wall Street Journal. 

Допитване до експерти в индустрията установява, че повечето от тях очакват продължително понижение при бизнес пътуванията, но смятат, че тези с цел развлечение ще се оттласнат бързо от дъното. Това означава, че авиокомпаниите и хотелите ще трябва да променят бизнес плановете си, тъй като няма да могат да разчитат толкова силно на приходите си от корпоративни пътувания. В такъв случай могат да се очакват по-високи цени на билетите и по-скъпи нощувки в хотелите, тъй като представителите в сектора ще искат да покрият загубите си от бизнес потребителите.

“Авиоиндустрията ще трябва да преразгледа бизнес плановете си”, заяви бивш главен изпълнителен директор на American Airlines. “Никога няма да видим обеми на бизнес пътуванията, каквито имаше в миналото”, смята той. 
Експертът очаква, че между една трета до половината от бизнес пътуванията ще изчезнат, тъй като все повече срещи ще се провеждат онлайн. “Всеки, които зависи от бизнес пътуванията, ще трябва да преосмисли плановете си”, посочва той. 

Още по темата


Въпреки слабия ръст на пътуващите в началото на летния сезон надеждите бяха помрачени след ръста на новозаразени в няколко американски щата. По-рано тази седмица Международната асоциация за въздушен транспорт обнови очакванията си за завръщането към нормалността по отношение на пътуванията, като сега прогнозира те да достигнат предкризисните нива през 2024 г. - година по-късно спрямо предишната прогноза на групата. 

Хотелите все пак могат да се представят по-добре, тъй като много хора избират да пътуват с автомобилите си до дестинациите за летните си почивки. Арне Соренсън, главен изпълнителен директор на Marriott International, заяви, че не може да се очаква значително възстановяване без ваксина срещу коронавируса. Китайският и американският пазар отчитат подобни движения - около 90-процентен дял от гостите в двете страни са местни. Нивата на заетост са над 50% в Китай, като нарастват с 10%. В САЩ заетостта се повишава всяка седмица. 

Значителен ръст при пътуванията под каквато и да е форма изисква широкото наличие на ваксина, ефективно лечение или медикаменти. Те ще са необходими, за да може обществото да е сигурно, че няма да се изложи на риск от сериозно и фатално заболяване при пътувания. 

Медицинските решения сами по себе си обаче няма да помогнат. Ветерани в индустрията смятат, че страните ще въведат стандартизирани заявления за влизане в тях, за да може пътуващите да бъдат насърчавани да останат в родните си места. Вероятно е да се изискват и документи за премината ваксинация, да има правила за връщането на туристи в роднината в случай на огнище, а все още не е ясно и дали ваканционните дестинации ще трябва да инвестират в специални хотели и болници за посетители.

Целия анализ четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Анализи
Как Джим Саймънс (почти) опроверга теорията за ефективните пазари