IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ прогнозира отслабване на перспективите за ръст на глобалната икономика

Възстановяването на световната икономика продължава, но растежът остава скромен и неравномерен, пише в анализа на фонда

19:52 | 10.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ръководителят на фонда Кристин Лагард. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ръководителят на фонда Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс

 (МВФ) прогнозира влошаване на перспективите за растеж на световната икономика в средносрочен план.Международният валутен фонд

Това се посочва в заключителния документ от годишната среща на организацията в перуанската столица Лима, предаде БТА. 

„Възстановяването на световната икономика продължава, но растежът остава скромен и неравномерен. Неопределеността и колебанията на финансовите пазари се засилиха, а средносрочните перспективи за икономически растеж отслабнаха", заявява МВФ.

Глобалните рискове освен това са се увеличили, според организацията, която все пак признава усилията на развитите страни за преодоляване на кризата.

Множество развиващи се страни се сблъскват с по-строги условия за финансиране, намаляване на капиталовите притоци, както и валутен натиск, свързан с високата валутна задлъжнялост в частния сектор, отбелязва фондът.

Още по-силно понижаване на цените на суровините може да отслаби икономиките на страните износители, много от които са страни с ниски доходи на населението.
Събитията в някои държави създадоха потоци бежанци, което породи проблеми и за двете страни - тези, които губят население, и тези, които са принудени да го приемат, припомня МВФ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
За да има ръст трябва да се увеличи крайното търсене тоест или да се увеличат доходите или още няколко милиарда жители или хората да имат по два стомаха Пред време излезнаха факта ,че 25% от работещите взимат по 2$ на ден заплата тоест какво крайно търсене да има с тези пари ???Отделно''през периода между 1979 г. и 2007 г. доходите на средните 60% са се покачили с по-малко от 40% докато инфлацията е била 186%.'' - http://ekipbg.com/kak-centralnite-banki-prichinyavat/ Тоест увеличаването на неравенството намаля крайното търсене и нобелиста проф.Стиглиц го обясни в книгата ''Цената на неравенството'' Казано иначе така наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н. ''методи'' ,и съм събрал фактите как са откраднати трилиони за да знаят хората какво да се иска от политиците и т.н. държ.власти - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 По-събрано(коментар 1 и 3) - http://darikfinance.bg/***/116481#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
SS-23
преди 8 години
МВФ прогнозира отслабване на перспективите за ръст на глобалната икономика---Това говоря от поне 4 години ... Отписвайте невъзвращаемите кредити и моментално ще има ръста! Има ли "чатал на врата" - ръст няма да има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още