IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последният шанс на Меркел

Дори и на най-високия трон на света сядаме със собствените си задници, бе казал някога Мишел дьо Монтен

10:44 | 30.10.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	Меркел използва може би последния момент, в който може да си тръгне с изправена глава. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Меркел използва може би последния момент, в който може да си тръгне с изправена глава. Снимка: Ройтерс

Кошмарът на избираемите и избраните партийни и правителствени лидери вероятно е да не бъдат насила „изгонени от кралството им". Последният акт на хората с велики кариери затова е самоопределеното тръгване, отказ по собствено желание и излизане с повдигната глава в шпалира на мотивираните до кръв интриганти, които обаче искат точно това – тяхната глава (няма нужда да припомням за мигновенните кандидатури). 

С отказа си да се кандидатира за председател на Християндемократическия съюз (ХДС) Ангела Меркел използва вероятно последната възможност да си тръгне по собствено желание. Тъй като първоначално тя ще остане канцлер на големия европейски център, има по-малка вероятност нейните протежета да успеят като партийни наследници. Това вероятно ще бъде последната услуга на Меркел за християндемократите, преди да предаде и ключовете на Федералното канцлерство. По собствено желание. И за удоволствието на съпруга си Йоахим Зауер.

С френската елегантност президентът на Франция Еманюел Макрон формулира в понеделник вечерта своите комплименти за канцлера, чието оръжейно ембарго към Саудитска Арабия едва преди няколко дни описа като „чиста демагогия“ (имате ли съмнение, че и политиците са двуличници, и то от най-големите?).

Сега Макрон нарече решението на Меркел „изключително достойно“ и „изключително почтено“. По думите му тя управлява Германия с „голяма смелост" и „никога не забрави какви са ценностите на Европа".

На фона на сърдечното признание на Меркел, че не се е родила като канцлер и кога не забравя това, Макрон би могъл да формулира коментара си и с изказването на френския философ и писател от епохата на Ренесанса Мишел дьо Монтен: „Дори и на най-високия трон на света ние винаги ще седим със собствения си задник". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 5 години
Темата за Йемен е табу. Толкова е демократична, че не се позволяват коментари. Истинска демокрация и свобода за словото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
Иван Митев
преди 5 години
Да, представям истината за водещият причинител на сегашните щети. Познанията за тази истина са полезни и тези, които я отричат.Има лица по неизвестни за мен причини да не желаят да се знае истината за вредната намеса на Централната банка, ала, когато настъпиха щетите при ситуацията при К Т Б, същите тези лица очакваха някой друг да плати щетите.Защо е необходимо да се запазва неограничената вредна намеса на Централната банка и страданията да продължават? Нима някой има полза от тази вредна за всеки държавна грешка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Шамар за "демократична" Европа! Даже ритник в зъбите, бабо Меркелица!https://***.youtube.com/watch?v=0CF1_FiFgrYКъде пропадат децата на мигрантите в Европа? (Best News)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
khao
преди 5 години
успех, баце ... тоя *** интернет пространстовто с тая мантра от поне 15 години, дано ти успееш да го спреш поне :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 11
Иван Митев
преди 5 години
Не представям идеи, а резултати от изследване. Ако Вие направите изследване по дискутираната тема ще получите резултатите, с които не сте съгласни.Защо за Вас представянето на истина е "неадекватен коментар".Ясно е, Вие не сте съгласни с представената истина.Вие с какво сте съгласни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
Blizzarder
преди 5 години
Чистосърдечно ми омръзна да гледам неадекватния ти коментар под всяка една статия. Моля админите да ни избавят най-после от теб и да заличат акаунта ти. Лично към теб - ако желаеш свръхгениалният ти анализ да получи публичност, не е тук мястото. Давам ти няколко предложения, към които да се насочиш, в случай, че желаеш идеята ти да бъде чута:1. Започни работа в голяма медия и пиши статии по въпроса.2. Започни работа в БНБ 3. Започни работа в ЕЦБ, стигни до поста Председател и наложи вижданията си.Ако си неспособен да изпълниш поне едно по горните препоръки, моля поне спри тра тролиш из формите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 11
Иван Митев
преди 5 години
Европейската централна банка (ЕЦБ) е със съвместни полезно участие и вредна намеса в икономиката. Вредната намеса на ЕЦБ подсигурява възникване на дисбаланси и създаване на щети.Без защита срещу вредната намеса на ЕЦБ, Европейският съюз е с нарастващи щети.Германският канцлер Ангела Меркел е нова политическа жертва на създадените милиарди евро щети от вредната намеса на ЕЦБ.Устойчивият политически успех в Европейския съюз е възможен при защита срещу вредната намеса на ЕЦБ.Германският канцлер Ангела Меркел може да спаси своята политическа чест като разобличи вредната намеса на ЕЦБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още