IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30-годишно пътешествие с Toyota Land Cruiser

Рекордно дългото приключение продължава

12:36 | 01.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: weltrekordreise</em></p>

Снимка: weltrekordreise

Помните ли Гюнтер и Кристин Холтроф, които обикаляха света в продължение на цели 26 години с техния G-Class? Оказва се, че една друга двойка прави подобно пътешествие, но дори по-мащабно, съобщава RoadTrippers.

Емил и Лилиан Шмид са на пътя от цели 30 години, като приключението им продължава и в момента. Двамата швейцарци стартирали пътуването си през далечната 1984 година, като предвиждали да му посветят около 2 години.

Идеята била на Емил, който мечтаел да посети Северна Америка. Така преди 30 години двойката тръгнала от Швейцария към Исландия, а оттам преминала Атлантическия океан, за да стигне до Канада.

За пътуването швейцарците избрали Toyota Land Cruiser FJ 60 от 1982 година, която закупили от официален дилър на марката през 1984 година.

След като пристигнали в Северна Америка, Емил и Лилиан Шмид решили да продължат към Южна Америка. След това поели към Африка, Австралия, Азия и Европа. Двамата пътешественици, вече на възраст над 70 години, все още пътуват, като приключението им е записано в Книгата за рекорди на Гинес. В момента те са някъде из Южна Африка (за втори път), като никой не знае накъде ще поемат след това, пише RoadTrippers.

Двамата швейцарци и техният верен Land Cruiser са оставали зад гърба си над 690 000 километра, преминавайки през повече от 180 различни държави.

Емил и Лилиан все още използват старата си кола. Джипът продължава да им служи вярно, като до момента не е създавал сериозни проблеми. Една от тежките повреди била счупена ос, която двойката подменила с помощта на клуба на феновете на Land Cruiser в Южна Африка. Иначе за последните 30 години проходимата Toyota е изразходила около 200 000 литра гориво, изхабила е над 100 гуми, като пътувала с ферибот поне 250 пъти.

Колата е техен спътник както през дена, така и през нощта. Тя разполага с импровизирано легло и е натоварена с резервоари за питейна вода, газови бутилки за готвене, маси, столове, посуда, резервни части и др.

Последните данни за пътешествениците са от юли 2014 година. Тогава Емил и Лилиан Шмид са се намирали в Намибия. Това е бил техният 10 865-ти ден на път, а оставаните зад гърба им километри са били над 692 000, сочи официалният сайт на пътешествието.

Още снимки от приключението на Емил и Лилиан Шмид вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
динамо
преди 8 години
Великолепно ! Това,мисля си е абсолютно достатъчно шефовете но Toyota да вземат тяхната кола за музея на фирмата,(който не се съмнявам имат в централата на Toyota) и да им подарят последния модел на Land Cruiser. По добра реклама от такъв трийсет годишен непрекъснат тест няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още