IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моделът 300 стана най-луксозният седан на Chrysler

Автомобилът глези с естествена кожа и дърво и е натъпкан с последните технологии

13:51 | 29.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Chrysler</p>

Снимка: Chrysler

Американският автомобилен производител Chrysler разшири гамата на своя седан 300 с нов модел, насочен към хората, които държат на лукса, пише специализираното издание bornrich.com.

Новият седан се нарича Chrysler 300 Luxury Series. Според самата компания това е най-луксозният и най-ефективният флагман, който някога е излизал от фабриките й.

Седанът 300 разполага с премиум кожа Poltrona Frau (внос от Италия) и с истински дървен интериор, като дървеният материал се шлифова на ръка в търсене на максимално високо качество. И докато кожата е била използвана за седалките, то тя също така обвива панела с инструменти, страничните панели на централната конзола, както и горната част от предните и задните врати.

Предните седалки могат да се регулират в цели 12 различни позиции, а всички четири седалки разполагат с два режима за вентилиране, както и с два режима за отопление.

И подобно на всеки луксозен автомобил, Chrysler 300 Luxury Series е оборудван с най-новите технологии. В стандартното оборудване има 8,4-инчов тъчскрийн екран на информационно-развлекателната система, сателитна навигация, SiriusXM Traffic и SiriusXM Travel Link, LED детайли и електронно регулируеми педали с памет.

По отношение на екстериора колата също не прави никакви отстъпки. Автомобилът глези с 20-цолови лети джанти (моделите, които са със задвижване на четирите колела, са с 19-цолови джанти), като освен това има хромирани елементи за броните, дръжките на вратите, страничните огледала и предната решетка.

Автомобилът може да бъде поръчан с 3,6-литров V6 Pentastar двигател с мощност 292 к.с. Или 5,7-литров HEMI V8 с мощност от 363 к.с. Трансмисията е най-новата версия на осемстепенната ZF, като може да бъде управлявана с т. нар. „палчета” от волана.

Автомобилът ще се появи в американските шоуруми в началото на следващата година на стартова цена от 40 145 долара, като в зависимост от допълнителното оборудване цената може да нарасне до 45 245 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още