IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин популяризира Формула 1 в Русия

Русия реализира амбициите си да организира кръг от състезанието през 2014 заедно с олимпийските игри в Сочи

11:00 | 09.11.10 г.
<p>Владимир Путин влезе и в ролята на пистов пилот. Снимка: premier.gov.ru</p>

Владимир Путин влезе и в ролята на пистов пилот. Снимка: premier.gov.ru

Руският министър председател явно не може да седи спокойно и да бъде настрана от активния живот. Владимир Путин редовно участва в тенис турнири, футболни мачове, тренира бойни спортове с колегите си политици и ходи на риболов с приятеля си, президента на Русия Дмитрий Медведев.

Последната инициатива на руснака са бързите болиди на Формула 1. На писта до Санкт Петербург той взе бърз урок по скоростно шофиране тази неделя, като вдигна близо 240 км/ч, предава АП.

Миналият месец Путин подписа договор с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун, според който през 2014 година Русия ще получи правото да организира кръг от Формула 1. Путин се надява тест драйвът, който направи и беше заснет от телевизионни оператори, да помогне за популяризиране на този спорт в страната.

Активността се връзва чудесно и с имиджа на Путин, който той гради от 2000 година насам, започвайки с полета си до Чечня на борда на боен самолет.

През годините Путин е участвал в джудо състезания с опонентите си, бил е сниман да язди без седло из планините и да плува в стил „бътерфлай“ из сибирските реки. Това лято Путин затвърди имиджа си на мачо докато обстрелваше с арбалет сив кит, плавайки сред вълните.

След като получи инструкции от екип на Формула 1, Путин се качи в светло жълт болид облечен в специална екипировка и шофира по пуст път в близост до Санкт Петербург. По време на шофирането той загубил за миг контрол върху управлението, но бързо възвърнал увереността си.

В резултат на договореността си с шефовете на Формула 1, Русия ще придобие правата върху организирането на гранд при състезанията в близост до Черно море в курорта Сочи, който ще приюти и Олимпийските игри през 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още