IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Самолети от BMW

Обмяната на ноу-хау между авиационната и автомобилната индустрия води до повече комфорт и удобства в самолетите

12:33 | 07.06.10 г.
Самолети от BMW

Талантлив екип, силна марка и доказан професионализъм – това седи зад новите модели самолети Phenom 100 и 300. Останалото са подробности и детайли, в които дизайнерското студио на BMW - Group Designworks USA , за пореден път показва високата си класа и компетентност.

В Южна Франция бяха проведени демонстрационни полети на нови реактивни самолети от лукс класата на самолетната компания Embraer. Дизайнът на концепцията за салона и кабината на новото поколение самолети е проектиран от BMW Group Designworks USA.

Разработването на дизайна е съобразено изцяло с желанията на пилотите. Дори и в самолет от по-висок клас трудно би станало възможно да се освободи толкова пространство за пилотите, което предлага Phenom. Дизайнът на отредените за багаж места, разположени над или под седалките, също е благодарение на обмена на ноу-хау между автомобилната и самолетна индустрия, който допринася за развитието на нови дизайнерски решения за бизнес джетовете на Embraer. Освен луксозно изпълнение, самолетите предлагат и повече комфорт и удобства за пътниците.

Дизайнът на Phenom се отличава с интелигентните си решения и изпипани детайли. Дори местата за преминаване между креслата в салона са проектирани в съответствие със структурните характеристики на тялото. Това означава, че е предвидено дори разширяването в раменете на човешкото тяло и поради това е осигурен по-голям комфорт и свобода в движенията на пътниците.

Седалките са с интегрирани облегалки за ръцете, които отдавна се използва в автомобилната индустрия. Иновациите продължават и при подовите настилки, които са направени с нови и по-трайни материали.

Поръчките за този тип самолети са над 350 от 23 страни по света, съобщава изданието LuxuryInsider. Такъв модел бе закупен от администрацията на Федералната авиационна служба на САЩ за 6,65 млн. долара и бе вкаран в експлоатация в средата на миналата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още