IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на Bugatti са доста по-заможни от тези на Bentley

Средният притежател на Bugatti има 84 коли, 3 самолета и поне една яхта, посочва шефът на марките

15:31 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Една от многото специални версии на Veyron - Grand Sport Vitesse Black Bess.<em> Снимка: Bugatti </em></p>

Една от многото специални версии на Veyron - Grand Sport Vitesse Black Bess. Снимка: Bugatti

Средностатистическият притежател на автомобил Bugatti е доста заможен човек, притежаващ богата колекция автомобили, заяви пред журналисти по време на автомобилното изложение в Париж Волфганг Дюрхаймер, изпълнителен директор и президент на Bugatti и Bentley.

Според него собственикът на суперколата Veyron е запален автоманиак с дебел портфейл. "Средностатистическият собственик на Bugatti има 84 коли, 3 самолета и поне една яхта", заяви Дюрхаймер.

Топ мениджърът сподели също така, че клиентите на Bugatti и Bentley са много различни, уточнявайки, че собствениците на автомобил Bentley имат далеч по-скромно състояние: "Средностатистическият собственик на нов автомобил Bentley има само около 8 коли в автопарка си".

Марката Bugatti, която е собственост на концерна VW Group, в момента предлага само един модел - суперколата Veyron. Тя се задвижва от двигател W16, доставящ 1200 к.с. и 1500 Нм. Автомобилът се появи за първи път през 2005 година, като бе предложен във версии купе и кабриолет. Всички екземпляри от купето - 300, вече бяха реализирани на пазара, а от кабриото, което е произведено в серия от 150 бройки, са останали около 20, съобщава Bloomberg. Цената на всеки един от автомобилите е 1,46 млн. евро.

Bloomberg посочва също така, че в Bugatti напредват с разработката на следващото поколение Veyron, като в момента изпитват три различни прототипа. Очаква се, че компанията ще предложи още един модел - луксозен и мощен седан под името Galibier. За него се твърди, че ще струва поне два пъти повече от Veyron.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още