IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zagato показа два уникални Aston Martin

Моделите са създадени по поръчка на американски и японски клиент

11:28 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Zagato</p>

Снимка: Zagato

Италианското ателие Zagato почете 100-годишнината на компанията Aston Martin, с която работи в сътрудничество, с две ексклузивни спортни машини. Те са разработени по специални поръчки на клиенти от САЩ и Япония.

В САЩ известният колекционер Питър Рид ще получи DB9 Spyder Zagato Centennial. Той е построен на базата на Aston Martin DB9 Volante. Дизайнът на машината е изцяло в стилистиката на модела DB7 Zagato, който бе пуснат преди 11 години в серия от 99 екземпляра. Всички те бяха изкупени още преди премиерата на автомобила на автосалона в Париж.

Над външността на колата е работил същият екип инженери, създал DB7 Zagato, като отново начело на проекта са били Андрея и Марела Загато. Този път в разработката е участвал и самият Питър Рид.

Въпреки новата външност машината не е променяна технически. Тя отново разчита на 5.9-литровия, 12-цилиндров двигател, развиващ 571 к.с., и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,6 секунди, а максимална скорост достига 295 км/ч.

Другата модификация, предназначена за пожелал анонимност японец, е DBS Zagato Centennial. Той е построен на базата на купето DBS, което през миналата година бе заменено от по-мощния Vanquish. Тази версия също е запазила двигателя с мощност 517 к.с. от серийния модел.

Още снимки вижте в Automedia.bg   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още