Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Автомобили

Fiat Chrysler ще свърже своите автомобили с технология на Google и Samsung

Концернът ще използва операционната система на Google Android, като се очаква да активира новите възможности през втората половина на годината

Fiat Chrysler ще свърже своите автомобили с технология на Google и Samsung

Снимка: Ройтерс

Автомобилният концерн Fiat Chrysler Automobiles NV заяви, че ще използва технология на Google и Samsung Electronics Co Ltd, с която ще свърже всички свои превозни средства до 2022 г., предоставяйки на потребителите услуги като споделяне на музика и видео. В същото време така ще подпомогне бъдещото развитие споделеното пътуване и автономния превоз, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Fiat Chrysler ще използва операционната система на Google Android на глобално ниво вместо микс от различен тип софтуер, който би варирал в зависимост от региона, посочи говорител на концерна. Компанията ще използва и цифрова платформа, базирана на облак от звеното на Samsung – Harman.

За разлика от своите съперници в лицето на General Motors Co и Ford Motor Co, Fiat Chrysler тепърва се пренасочва към технологията за автономни превозни средства. Това е спестило на производителя сериозно количество пари, но я оставя зависима от външни фактори по отношение на предоставянето на технологии и системи.

Fiat Chrysler съобщи, че ще активира новите възможности за своите автомобили през втората половина на 2019 г. Според компанията системата за свързаност ще помага на собствениците на автомобили „чрез следене на индикаторите за поддръжка, локализиране на зарядни станции и бензиностанции, предоставяне на информация относно трафика, заведения за хранене, хотели, както и възможност за съдействие в реално време чрез натискане на едно копче“.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от