Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Автомобили

Надзорният съвет на Volkswagen все още не може да реши казуса с Херберт Дийс

Въпросът с намерението на главния изпълнителен директор да остане на поста след края на своя мандат ще бъде разискван и през следващите дни

Надзорният съвет на Volkswagen все още не може да реши казуса с Херберт Дийс

Главният изпълнителен директор Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Надзорният съвет на германския автомобилен концерн Volkswagen AG приключи тричасово заседание без конкретно предложение за премахване на вътрешнофирменото напрежение заради желанието на главния изпълнителен директор Херберт Дийс да получи удължаване на договора си, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Трябва да се проведат допълнителни разговори преди заседанието на целия надзорен съвет през следващата седмица, споделят източници, запознати с дискусиите. Темата с удължаването на договора на 62-годишния Дийс и разногласията около други ръководни длъжности в групата ще продължи да бъде обсъждана и през следващите дни, добавят източниците, пожелали да запазят анонимност.

По-рано Дийс сподели пред местните  германски медии, че Volkswagen все още се базира на „стари“ структури, които трябва да бъдат променени.

„Вярваме, че в крайна сметка председателят Ханс Дитер Пьоч ще успее да постигне споразумение с всяка страна през следващите седмици“, посочва Хосе Асуменди, анализатор от JPMorgan.

Дийс, който в миналото заема длъжността на главен изпълнителен директор на BWM AG, се опитва да се противопостави на сложната управленска организация на VW, сблъсквайки се в същото време с мощните работнически синдикати, подкрепени от германската провинция Долна Саксония, която е вторият по големина акционер в групата с дял от 20%.

Фамилиите Порше и Пиех подкрепят стратегията на Дийс. Въпреки това австрийският милиардерски клан, който държи 53% от гласовете в борда, има навика да избягва директни конфликти, тъй като синдикатите и Долна Саксония разполагат с право на вето, посочено в разпоредбите на компанията.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от