IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20 нови компании ще се появят на китайските борси

Половината от тях възнамеряват да се търгуват на Шанхайската фондова борса, а другата половина - в Шънджън

17:41 | 06.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
20 нови компании ще се появят на китайските борси

В Китай се задава нова вълна от IPO-та. Местната комисия за ценни книжа и борси (China Securities Regulatory Commission, CSRC) обяви, че е дала одобрение на плановете за листване на двадесет нови фирми, предава Ройтерс.

Пазарните наблюдатели твърдят, че новите листвания вероятно ще донесат охлаждане на китайския фондов пазар. Индексът CSI300 с най-големите компании в Шанхай и Шенжен отчете ръст от 40 на сто през четвъртото тримесечие на миналата година. 

„Очевидно е, че борсовата комисия възнамерява да увеличи предложението на акции на сегашния бичи пазар“, каза той в материал на полудържавния China Business News от вторник. На пазара се очаква броят на борсовите дебюти да продължи да се увеличава.

Според China Business News над 100 фирми са „на опашката“ и чакат да получат разрешение. През миналата година в най-голямата икономика на Азия средно по десет компании на месец са получавали зелена светлина за IPO-та. 

Всички фирми, които в понеделник са получили разрешение, са сравнително малки компании, сред които са Fujian Torch Electron Technology Co, Shanghai M&G Stationery Inc и Western Region Gold Co.

Половината от тях възнамеряват да се появят на Шанхайската фондова борса, а другата половина - в Шънджън. Големите китайски концерни обаче, като Weibo и Alibaba, избраха Ню Йорк за своите борсови дебюти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още