IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралия се противопостави на зелената вълна на азиатските борси днес

Акциите на Alibaba поевтиняха, въпреки отчетеният ръст в проходите за миналото тримесечие

11:27 | 21.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив на Ройтерс</p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион затвориха последната сесия за тази седмица предимно на зелена територия след публикуването на данните за безработицата в САЩ, информира CNBC.

В Южна Корея показателят Kospi добави 1,34% до 2304,59 пункта. Борсовата търговия в страната бе доста динамична през тази седмица, тъй като Южна Корея наблюдава скорошен скок в случаите на коронавирус.

В континентален Китай измерителят Shanghai composite  нарасна с 0,5% до 3380,68 пункта, докато показателят Shenzhen componen се повиши с 1,18% до 13 478 пункта. Хонконгският индекс Hang Seng добави с 1,2% и затвори при 25 089,23 пункта.

В Япония измерителят Nikkei 225 отчете ръст от 0,17% до 22 920,30 пункта, докато индексът Topix добави 0,3% и приключи сесията при 1604,06 пункта. Австралийският бенчмарк ASX 200 обаче затвори с понижение от 0,14% при 6111,20 пункта.

Към 11:11 ч. българско време йената се търгува на ниво от 105,49 йени за долар, а австралийският долар - на стойност от 0,718 щатски долара.

От Министерството по труда на САЩ заявиха в четвъртък, че молбите за обезщетение при безработица в страната отново се надвишили 1 милион на седмична база. Въпреки това повторно подадените молби, показващи броя на лицата, които получават обезщетения за безработица в продължение на поне две поредни седмици, продължават да намаляват.

Изтъквайки спада в броя на повторните молби, Франсис Тан, инвестиционен стратег в UOB Private Bank, заяви, че цифрата е „игнорирана“. Той добави, че инвеститорите трябва да разглеждат ежедневните промени в ситуацията с вируса, за да определят на къде може да продължи икономиката.

„Смятам, че в бъдеще молбите за финансова помощ отново ще спаднат под 1 милион“, казва Тан.

Междувременно акциите на Alibaba, листнати в Хонконг, поевтиняха с 0,31%. Придвижването надолу се случи, въпреки че китайският технологичен гигант обяви 34-процентово увеличение на приходите си в тримесечието, приключило на 30 юни.

В съобщение за медиите, в което се съобщават тримесечните резултати, главният финансов директор на Alibaba Group Маги Ву каза, че „основният местен бизнес с търговия на компанията се е възстановил напълно до нивата си преди COVID-19“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още