IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси не намериха единна посока в наситена с разнородни новини сесия

По-късно в сряда погледите ще са насочени към срещата между председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп

11:41 | 25.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси не успяха да намерят единна посока в сряда, съобщава CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 се повиши с 0,46%, или 103,77 пункта, до 22614,25 пункта, като производителите на стомана бяха сред най-добре представилия се сектор. Акциите на JFE Holdings поскъпнаха с 2,98%, а на Nisshin Steel – с 2,21%.

На борсата в Хонконг индексът HangSeng нарасна с 0,90% до 28920,90 пункта най-вече благодарение на сектора на услугите и енергетиката. В континенталната част на страната обаче показателят Shanghai Composite се придвижи в посока надолу с 0,04% до 2904,37 пункта, прекъсвайки серията си от три поредни положителни сесии.

Книжата на Changsheng Bio-technology бяха спрени от търговия в сряда и се очаква мярката да важи и утре, след като цената им се срина в резултат на скандал с ваксини, свързан с нарушение на стандартите за сигурност.

В Южна Корея измерителят Kospi се понижи с 0,31% до 2273,03 пункта, след като не успя да задържи по-ранната си преднина заради поевтиняването на технологичните книжа.

Акциите на LG Display регистрираха понижение в стойността си с 4,66% след изявление на компанията, че LCD индустрията ще премине през „преструктуриране“. По-рано в сесията дружеството се търгуваше в зелената зона благодарение на отчетената по-малка от очакваното загуба в размер на 202,2 млн. долара.

Основните акционери в компанията, която строи на язовира в Лаос, чиято стена се срути и доведе до десетки жертви и ранени,SK Holdings и SK Discovery отчетоха срив в цените на книжата си съответно с 5,11% и 11,89%.

Австралийският индекс S&P/ASX 200 отписа 0,29%, за да затвори на ниво от 6247,60 пункта. Негативният резултат на пазара се дължеше най-вече на разпродажбите в потребителския сектор и здравеопазването.

Инвеститорите приветстват намерението на Китай да предприеме по-активна данъчна политика, за да подпомогне преодоляването на идващата отвън несигурност, включително с намаляване на корпоративните данъци, пише CNBC.

На търговския фронт най-новата информация е, че администрацията на Доналд Тръмп планира да предложи милиарди долари в подкрепа на фермерите, засегнати от митата върху техните стоки - спешна мярка, които има за цел да облекчи селскостопанските производители от ескалиращата търговска война, водена от Тръмп.

По-рано този месец влязоха в сила двустранни мита между САЩ и Китай на стойност 34 млрд. долара.

По-късно в сряда погледите ще са насочени към срещата между председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп. Очакванията са преговорите да се съсредоточат върху американските мита върху стоманата и алуминия и други въпроси, свързани с търговията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още