IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси отчетоха спадове

Продължаващото поевтиняване на петрола и незадоволителните данни от Япония оказаха най-сериозно влияние на пазара

11:39 | 11.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Азиатските борси отчетоха спадове

Азиатските индекси спаднаха в днешната сесия. Падащите цени на петрола и по-лошите от очакваните икономически данни от Япония потвърдиха страховете за забавяне на световната икономика, предава CNBC.

Водещият показател на Япония за капиталовите разходи прекрати четиримесечния период на увеличение през октомври. Поръчките на техника спаднаха с 6,4% на месечна база, което е повече от очакванията, изказани в анкета на Ройтерс, за спад от 2,4%. През септември поръчките отбелязаха ръст от 2,9%. На годишна база поръчките на техника са спаднали с 4,9% през октомври, по-зле от прогнозите за спад с 0,3%.

Някакво успокоение дойде от обявяването на данните за заетостта в Австралия. За месец ноември страната е добавила 42 700 нови работни места - над очакваните 15 000, прогнозирани от Ройтерс. Това показаха данни на Бюрото по статистика на Австралия (ABS), публикувани в четвъртък. Безработицата е достигнала 6,3%, увеличавайки се от 6,2% през октомври.

Днес централната банка на Южна Корея запази основния лихвен процент без промяна за втори пореден месец. Решението съвпадна с очакванията на пазара, докато се наблюдава ефектът от двете намаления по-рано тази година. До края на деня се очакват решения за паричната политика във Филипините и Индонезия, като не се очаква някаква промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още