Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Азиатските борси приключиха с ръстове последната сесия от седмицата

Технологичните акции в региона завършиха търговията без единна посока

Азиатските борси приключиха с ръстове последната сесия от седмицата

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Основните азиатски борсови индекси завършиха петъчната търговия на зелена територия, докато юанът запази ръста в стойността си спрямо долара, наблюдаван през последните дни, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове на Токийската фондова борса Nikkei 225 прибави 0,18% към стойността си, като се изкачи до ниво от 23 360,3 пункта.

Китайският континентален индекс Shanghai composite записа ръст от 2,07 на сто до 3338,09 пункта.

Хонконгският показател Hang Seng напредна с 0,27% до 24 406,1 пункта.

Южнокорейският измерител Kospi отчете ръст от 0,26 на сто до 2412,4 пункта.

Австралийският бенчмарк ASX 200 регистрира спад от 18,7 пункта, или 0,32%, до ниво от 5864,5 пункта.

В рамките на вчерашния ден Японската централна банка (ЯЦБ) възприе по-умерено песимистичен поглед върху икономиката на островната страна, оставяйки агресивния си подход на стимулиране без промяна, само ден след като Йошихиде Суга беше избран за нов министър-председател.

ЯЦБ задържа своя основен лихвен процент на ниво от минус 0,1%, запазвайки покупките си на активи непроменени. Подобен резултат беше прогнозиран от 95% от анкетираните от Ройтерс икономисти.

Пак в Япония, корпорацията акциите на Softbank Group поевтиняха с 1,09 на сто. Компанията обяви, че ще продаде целия си дял в дружеството за мобилни услуги Brightstar, основана от Марсело Кларе, настоящ оперативен директор в Softbank.

На валутния фронт оншорният юан, чиято стойност нарасна спрямо долара през последните дни, успя да спечели допълнителен ръст в цената си, като се търгуваше при 6,7523 юана за долара. В същото време офшорната китайска валута се разменяше при 6,7484 юана за долар.

Акциите на технологичните компании от азиатско-тихоокеанския регион приключиха сесията без единна посока. В япония книжата на Sharp поскъпнаха с 1,88 на сто. В Южна Корея цената на акциите на индустриалния гигант Samsung Electronics се понижи с 0,34%, докато книжата на Kakao поскъпнаха с 0,54 на сто.

Листнатата в Хонконг Tencent регистрира спад в стойността на акциите си в размер на 1,04%, докато книжата на Xiaomi поскъпнаха с 3,29 на сто.

При петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 0,79 на сто до 43,64 долара за барел, докато фючърсите по американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 0,83% до 41,31 долара за барел.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Защо възстановяването на китайската икономика не е толкова внушително?