Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Азиатските индекси продължават да се затрудняват с намирането на единна посока

В Хонконг акциите на китайската Evergrande потънаха с близо 12%, след като компанията прогнозира “значителен продължаващ спад в договорните през септември”

Азиатските индекси продължават да се затрудняват с намирането на единна посока

Водещите индекси в Азиатско-тихоокеанския регион завършиха борсовата сесия във вторник разнопосочно в очакване на нови данни за потребителската инфлация в САЩ.

В Хонконг акциите на китайската Evergrande потънаха с близо 12%, след като компанията прогнозира по-рано през деня “значителен продължаващ спад в договорните продажби през септември”. 

Акциите на звената й Evergrande New Energy Vehicle и Evergrande Property Services, които се опитва да продаде, също изтриха съответно 24,1% и 11,4%. От компанията майка съобщиха, че не е сигурно дали такива продажби ще могат да се осъществят. 

Индексът Hang Seng спадна с 1,5%, продължавайки понеделнишкото понижение. В континентален Китай също бяха отбелязани спадове. Показателят Shanghai composite се сви с 1,4%, а Shenzhen component - с 0,5%. 

Японският бенчмарк Nikkei 225 обаче успя да се пребори за повишения и завърши нагоре с 0,7%, а Topix с над 1%.  

В Южна Корея индексът Kospi също напредна с 0,7%, а австралийският S&P/ASX 200 с 0,2%. 

Широкият измерител за Азиатско-Тихоокеанския регион без Япония MSCI се сви с 0,3%. 

По-късно днес  с интерес се очакват данните за индекса на потребителските цени в САЩ за август, като прогнозите са, че инфлацията ще продължава да се ускорява. 

При валутите индексът на американския долар, който следи представянето на американските пари спрямо кошница конкурентни валути, се свива до 92,51 пункта.

Японската йена пък се търгува за 110,01 за долар, засилвайки леко позиции от вчера. Австралийският долар пък се разменя за 0,735 щатски долара.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да расте. Сортът Брент поскъпва с 0,7% до 74,21 долара за барел, а амeриканският WTI с 0,6% до 71,1 долара за барел.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Предизборната кампания в ЛДП в Япония стартира с четирима кандидати за лидер