Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

BlackRock: Китай ще бъде приятна изненада

Китайската икономика ще ускори темпа си на растеж до края на 2013 г., смятат от най-голямата по размер управлявани активи група в света

Икономиката на Китай ще ускори темпа си на растеж до края на 2013 г., според aмериканската инвестиционна компания BlackRock Inc – най-голямата по размер управлявани активи група в света, пише агенция "Интерфакс".

"Китайският растеж ще бъде приятна изненадана", заяви портфолио мениджърът на BlackRock за Азия Таня Суанциня, цитирана от Bloomberg.

Кредитните суапове върху китайските държавни облигации отчетоха най-значителен сред големите икономики на континента през третото тримесечие – с 30 базисни пункта от 30 юни насам.

Още по темата

Същевременно спредовете по кредитните суапове между американските и китайските държавни ценни книжа са отстъпили с 44 базисни пункта в периода от 30 юни–16 септември, достигайки до 362 базисни пункта – най-ниското равнище от януари насам.

По-рано Bank of America Corp, UBS AG и ING Groep NV повишиха прогнозите си за растежа на икономиката на Китай през настоящата година след публикуването на статистическите данни за промишленото производство във втората по сила икономика в света.

UBS подобри очакванията си за растежа на брутния вътрешен продукт до 7,6% от 7,5 на сто. Прогнозите на ING са за покачване до 7,7% спрямо 7,5%, а Bank of America Corp очаква икономически растеж от 7,7% в сравнение с предварителната оценка от 7,6 на сто.

По-рано в понеделник стана ясно, че производствената активност в Китай е нараснала до 6-месечен максимум през септември, според предварителните данни на HSBC и Markit. Предварителната версия на измерителя се изкачи до 51,2 пункта през настоящия месец спрямо отчетените 50,1 пункта през август, като резултатът изненада анкетираните от Bloomberg икономисти. Консенсусната оценка на експертите показа прогноза за 50,9 пункта за деветия месец.

Всички стойности над 50 пункта са издикатор за растеж, докато резултатите под тази граница са сигнал за свиване.

По статията работи: Димитър Вучев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
vivankata до: nobel
преди 6 години
Няма профилна снимка
От САЩ са най-много
0
 
4
 
1
преди 6 години
Няма профилна снимка
"Китай ще бъде приятна изненада" - безспорно, само че за кого? Ако китайската икономика, която е една от най-големите в света се развива с такива темпове, и като прибавим и индийската - дето и там са към 4-5% или повече - не съм много сигурен, и като сложим и Бразилия, Германия и всички де що има икономики дето растат, защо в такъв случай растежът на СВЕТОВНАТА икономика е толкова слаб. Тука някой много здраво ни лъже. Или китайците не растат толкова бързо, или "добрите данни" за американската икономика, които така успешно свалят цената на златото тотално не са верни. Защото има и още нещо - пазарът на планетата изобщо не е безкраен. И една стока се отчита като произведена едва, когато се намери някой да я купи. А ако за стоките, произведени в Китай с такъв ръст всяка година все още се намират купувачи, това означава, че някой някъде раздава пари. Моля Ви откъде идват парите на хората, които всяка година купуват все повече китайски стоки !!!

Още от Азия
Напрежението на Корейския полуостров заличи оптимизма на азиатските борси