IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Хонконг не се отказва от сделката за LSE

Операторът моли за подкрепа UBS и Credit Suisse, за да спечели акционерите на лондонското дружество

18:15 | 23.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хонконгската фондова борса (HKEX) е влязла в сътрудничество с банката UBS в опита си да убеди инвеститорите на Лондонската фондова борса (LSE) в предимствата на предложението за поглъщане.

Швейцарската банка е била поканена за консултант и помага на HKEX да организира срещи с акционери на LSE, съобщават източници, запознати с въпроса. Те са поискали да останат анонимни, тъй като информацията е поверителна. Credit Suisse също подкрепя HKEX за провеждане на срещи с инвеститори в LSE, пояснява информиран източник. Една от двете или и двете банки могат да бъдат наети като финансови съветници на HKEX, поясняват лицата, цитирани от Bloomberg.



Хонгконгската фондова борса вече работи с американската инвестиционна банка Moelis за офертата за 37 милиарда долара. HKEX също така е ангажирала HSBC Holdings да предостави съвети за процеса, съобщи Sunday Telegraph, без да цитира източници.

Водещите акционери на LSE ще подкрепят сделката само ако HKEX успее да ги убеди, че предложението за поглъщане в обем от 27 милиарда долара на доставчика на данни Refinitiv е „абсолютна глупост“, че офертата на HKEX ще получи регулаторно одобрение и офертата ще бъде подобрена, пише вестникът, позовавайки се на неназовани източници.

Представители на HSBC и Credit Suisse са отказали коментар.

LSE отхвърли офертата за поглъщане на HKEX миналата седмица, като се позова на проблеми, свързани със "стратегията, жизнеспособността, формата на разглеждане и стойността". Тогава HKEX заяви, че акционерите на LSE трябва да имат възможност да анализират предложението подробно.

HKEX е стартирала кампанията за убеждаване без много шум, позовавайки се на критиките на анализаторите относно планираното придобиване на Refinitiv, съобщи Bloomberg News на 13 септември. Изследване на Commerzbank AG обърна внимание на слабия растеж на Refinitiv и пояснява, че значителна част от базата на приходите е в "структурен спад".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още