Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Борсата в Южна Корея поведе по ръст сред основните пазари в Азия

Акциите на Alibaba поскъпнаха за втори пореден ден след новината за преструктурирането на Ant Group

Борсата в Южна Корея поведе по ръст сред основните пазари в Азия

Снимка: Bloomberg

Акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион се търгуваха смесено, като борсата в Южна Корея поведе по ръст сред основните пазари, съобщи CNBC.

Южнокорейският Kospi нарасна с 1,07% до 3 169,08 пункта.

В Япония Nikkei 225 се повиши с 0,72%, затваряйки на ниво от 29 751,61 пункта, докато индексът Topix нарасна с 0,2%, като завърши деня за търговия на ниво от 1 958,55 пункта.

Акциите, търгувани на китайските континентални пазари, поеха в различни посоки. Shanghai composite се понижи с 0,48% до 3 396,47 пункта, докато Shenzhen component прибави 0,24% до 13 528,31 пункта. Индексът Hang Seng в Хонконг се покачи с около 0,11%.

Австралийският ASX 200 завърши деня с лек ръст на ниво от 6 976,90 пункта.

Alibaba поведе по ръст китайските технологии. Търгуваният в Хонконг китайски гигант за електронна търговия повиши цената на акциите си с около 0,7%, увеличавайки ръста от над 6% в понеделник.

Китайската централна банка обяви в понеделник, че дружеството на Alibaba за финансови технологии Ant Group ще се преструктурира като финансов холдинг. Новината идва само няколко дни, след като на Alibaba беше наложена глоба в размер на 2,8 млрд. долара за нарушаване на антимонополните правила.

Акциите на други листнати в Хонконг китайски технологични компании се търгуваха на червена територия. Tencent записа спад с около 0,8%, докато Meituan потъна с повече от 7%. По-широкият индекс Hang Seng TECH изтри повече от 1,5% от стойността си.

Китайският износ през март не отговори на очакванията

Китайският износ се е повишил с 30,6% през март спрямо година по-рано, като резултатите са по-слаби от средната прогноза за ръст от 38% в проучване на икономисти от Bloomberg. Вносът нараства с 38,1%, оставяйки търговски излишък от 13,8 млрд. долара за месеца, доста под очакваните 52 млрд. долара.

Това е деветият пореден месец на растеж на китайския износ. Вносът се увеличава за шести пореден месец.

На валутния пазар индексът на щатския долар беше на ниво от 92,124 пункта, като продължава опитите да се възстанови от спада миналата седмица от над 92,8 пункта.

Японската йена се търгуваше на ниво от 109,31 йени за долар, поскъпвайки от нивата над 109,5 йени спрямо американската валута от вчера.

Австралийският долар се разменяше за 0,761 долара, отслабвайки от нивата над 0,765 долара, наблюдавани през предходната седмица на търговия.

Цените на петрола се повишиха в следобедните часове на търговията в Азия, като фючърсите върху сорта Брент поскъпнаха с 0,58% до 63,65 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол повишават цената си с 0,52% до 60,01 долара за барел.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Индия ще инжектира близо 7 млрд. долара в подкрепа на икономиката