Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

CATL удвоява възнагражденията за работа на новогодишните празници

Идеята на най-големия производител на батерии за електромобили в Китай е да подкрепи мерките срещу коронавируса, както и да подсигури производството

CATL удвоява възнагражденията за работа на новогодишните празници

Снимка: Yen Duong/Bloomberg

На служителите на най-големия производител на батерии за електрически превозни средства в Китай Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) им е предложено допълнително възнаграждение, ако се откажат да почиват по време на празничните дни около Китайската Нова година, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Според публикация, поместена на сайта на доставчика на Tesla, потвърдена и от CATL, компанията предлага възнаграждение за февруари в размер на 13 100 юана (2000 долара), което е двойно повече спрямо обичайното месечно възнаграждение, като условието е служителите да работят през целия месец въпреки празниците. Честванията започват на 11 февруари и продължават до 18 февруари.

Това е сериозен стимул за работниците, като се има предвид, че средното месечно възнаграждение за служителите от фабриката на CATL в град Ниндъ е около 6460 юана, става ясно от данните на регионалното статистическо бюро.

През последната година CATL успя да привлече интереса на инвеститорите на фона на глобалния стремеж към електрификация на автомобилната индустрия. Акциите ѝ поскъпнаха с 230% на борсата в Шънджън през изминалата година.

През декември концернът заяви, че ще инвестира 39 млрд. юана в три проекта за производство на батерии, които според анализаторите от China International Capital Corp. трябва да му помогнат да разшири производството си със 120 до 150 гигаватчаса през следващите от две до четири години.

Според Дайсин Ли, анализатор от BloombergNEF, предложението на CATL за двойно по-високо месечно възнаграждение за февруари е свързано до голяма степен с идеята на Пекин да ограничи пътуванията по празниците заради пандемията от коронавирус.

„По-високото заплащане по време на празниците е мярка, възприета от много компании в страната“, посочва Дайсин.

Говорител на CATL заяви, че предложението на компанията е по-скоро комбинация между правителствените мерки и насърчаване на служителите да се защитят по-ефективно.

„От друга страна ние искаме да гарантираме нормалното производство и предлагане на пазара по време на празниците“, подчерта говорителят, добавяйки, че компанията ще организира няколко културни събития, за да помогне на служителите да се чувстват по-комфортно.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Срив на технологичните акции в Азия