Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Директорът на Nomura отчете най-слаба подкрепа при своето повторно назначаване

Коджи Нагай спечели подкрепата на 61,7% от акционерите, а председателят на борда Нобуюки Кога беше подкрепен от 62,3 на сто от гласувалите

Директорът на Nomura отчете най-слаба подкрепа при своето повторно назначаване

Главният изпълнителен директор на Nomura Коджи Нагай. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на японската финансова компания Nomura Holdings Inc. Коджи Нагай беше повторно назначен в понеделник от акционерите. В същото време той регистрира свиваща се подкрепа в сравнение с предходните години, съобщава Bloomberg. 

Нагай спечели подкрепата на 61,7% от акционерите по време на годишната им среща, което е значително по-слаб резултат в сравнение с над 90-те процента, на които той се радваше във всяка от предишните шест години.

Председателят на борда Нобуюки Кога беше подкрепен от 62,3% от акционерите, което също бележи най-слабото ниво на подкрепа за японеца, откакто заема тази позиция.

Още по темата

Нагай призова да бъдат понижени разходите на местния пазар и отвъд него, след като Nomura отчете своята първа годишна загуба за последните десет години.

60-годишният Нагай е човекът, който най-дълго време е заемал поста главен изпълнителен директор на Nomura през последните над три десетилетия. За първи път той е назначен на тази позиция през август 2012 г.

Той разкри през април, че планира да съкрати 1 млрд. долара от разходите на компанията, насочвайки фокуса в това отношение към международните пазари и бизнеса с инвестиционно банкиране, като затвори клоновете за банкиране на дребно в Япония. В интервю от преди малко повече от месец Нагай сигнализира, че може да се оттегли преди изтичането на започналата реформа, ако работата протича гладко.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Миглена Иванова
Още по темата: Азия Nomura Holdings Коджи Нагай

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Застоят при търговските преговори помрачи настроенията на борсите в Азия