IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai World е постигнала споразумение за преструктуриране на дълга си

Държавната компания ще изплати по-рано задължения за 2015 г., а ще измести плащания от 2018 г. за 2022 г.

15:18 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Момент от строителството на Dubai World през 2012 г. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Момент от строителството на Dubai World през 2012 г. Снимка: архив Ройтерс

Dubai World е постигнала споразумение със „значително мнозинство“ от кредиторите за подкрепа на преструктурирането на дълга на компанията от 14,6 млрд. долара.Това обяви в понеделник държавният конгломерат, пише Ройтерс.

Компанията направи „доброволно уведомление по договора“. Законът бе приет от правителството на Дубай, за да контролира предишното преструктуриране на конгломерата в края на десетилетието. Сегашното решение идва като опит за промяна в настоящата сделка за дълга, гласи изявлението. Сделката по преструктуриране може да отнеме няколко месеца преди да бъде завършена, продължава изявлението.

Новият план по преструктуриране включва ранно изплащане на съществуващи задължения от 2,92 млн. долара, които трябва да бъдат изплатени през 2015 г., заявява Dubai World. Компанията ще измести плащане от 2018 г. за 2022 г., като по-високата цена, амортизацията и по-голямото обезпечение ще осигурят заема, твърдят от компанията.

Дълговите проблеми на Dubai World, която притежава финансови и имотни активи по цял свят, символизират ескалацията на финансовата криза в емирството през 2009 г. Предсрочното плащане към кредиторите на компанията обаче е доказателство, че усилията за решаването на проблема дават резултат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още