IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman: Споразумението между САЩ и Китай ще е икономическото събитие на 2019 г.

Според банката участниците на пазара се нуждаят от конкретни ангажименти и срокове по темата

16:49 | 20.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Възможното постигане на споразумение за решаването на търговския кофликт между САЩ и Китай има потенциала да се превърне в най-голямото икономическо събитие на следващата година, прогнозират от Goldman Sachs Group Inc.

Според главния икономист на банката за Азия и тихоокеанския регион Андрю Тилтън пазарите се нуждаят от нещо повече от просто положителни коментари за бъдеща реформа, които от своя страна не представляват нищо ново.

„Това, за което участниците на пазара – както местни, така и чуждестранни, ще следят, са конкретни ангажименти и срокове“, посочва Тилтън. „Значителна промяна тук, ако се появи, по всяка вероятност ще бъде най-важното глобално макроикономическо развитие на 2019 г.“, допълни той.

Търговската несигурност ще се задържи поне до 1 първи март, докогато ще е в сила настоящото търговско примирие, ако не бъде постигнато споразумение. Това означава, че взимането на важни политически решения ще предстоят на сесията на Общокитайско събрание на народните представители по-късно през март. В същото време китайският икономически растеж е малко вероятно да достигне своето дъно преди края на първото тримесечие на годината или през второто, посочва Тилтън.

Другите прогнози на Goldman за Азиатско-тихоокеанския регион предвиждат трудности пред износа на Южна Корея заради забавения световен растеж и отслабване на технологичния цикъл. Също така вонът се очаква да се представи по-зле спрямо останалите валути в региона.

В Тайланд големият въпрос е свързан с предстоящите избори в страната през февруари и това дали печелившите от тях ще бъдат приети от обществото и ще могат да създадат стабилност.

Колкото до Австралия неизвестните през идните месеци са свързани с това дали по-освободената фискална политика на страната може да компенсира продължаващото охлаждане на имотния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още