Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Хонконг отново разреши на UBS да бъде водещ поемател при IPO-та

Местният орган бе забранил участието на швейцарската банка в листвания за срок от една година

Хонконг отново разреши на UBS да бъде водещ поемател при IPO-та

Снимка: EPA/ARMANDO BABANI

На голямата швейцарска банка UBS отново е разрешено да играе водеща роля при първични публични предлагания (IPO) в Хонконг. Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси заяви, че отменя във вторник забраната след десетмесечен преглед на вътрешните процеси на банката - два месеца по-рано от първоначално планираното, предава Ройтерс.

Още по темата

В средата на март 2019 г. комисията реши, че банката и нейното местно дъщерно дружество вече нямат право да организират IPO в продължение на една година, като същевременно наложи глоба в размер на 48 млн. швейцарски франка. През ноември 2019 г. UBS отново беше глобена с 50,8 милиона швейцарски франка. Правният спор касае ролята на UBS в няколко предлагания. Една от компаниите, които станаха публични, беше ликвидирана само 14 месеца след регистрацията.

След това комисията започна подобен преглед на банките, които осъществяват листването като така наречения поемател. В тази водеща роля банка обикновено получава по-високи такси от другите участващи институции, но също така потвърждава точността на информацията за дадена компания. UBS не пожела да коментира отмяната на забраната.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Китай завърши далекопровод за пренос на зелена енергия за над 3 млрд. долара