Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Япония подготвя ръководство за регистрация на инвестиционни дружества

Идеята е да бъдат подобрени позициите на Токио като глобален финансов център чрез привличане на допълнителни инвестиции

Япония подготвя ръководство за регистрация на инвестиционни дружества

Снимка: Ройтерс

Японската агенция за финансови услуги подготвя наръчник за регистрация на инвестиционни посредници, надявайки се по този начин да стимулира пазарната активност и да подобри позицията на Токио като глобален финансов център, съобщава Nikkei Asia Review. 

Още по темата

Япония разполага с около 300 регистрирани инвестиционни компании, в сравнение с хиляди такива в САЩ. Една от причините за огромната разлика между двете икономически супер сили е, че регистрацията в Япония може да отнеме много време, а процедурите не са особено ясни. Желаещите да се регистрират нямат яснота около процесите на регистрация преди действително да кандидатстват за такава.

За чуждестранните кандидати процесът може да отнеме повече от година.

Целта на агенцията е да може предварително да се предоставя необходимата информация в лесен за разбиране формат, което би улеснило регистрацията. Ръководството ще бъде публикувано този месец на японски и английски език, с илюстрации, които описват процеса на регистрация на компании за управление на инвестиции, инвестиционни консултанти и други подобни предприятия.

Японската агенция за финансови услуги си партнира с властите в Токио, за да се помогне на града да подобри позициите си като глобален финансов център.

Надеждите са свързани с това наръчникът да помогне за привличане на чуждестранни хедж фондове, както и на инвестиционни посредници, базирани в отвъдгранични пазари като Сингапур.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Целта за климатична неутралност на Китай е добра новина