IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в Азия приключват сесията предимно със спадове

Пекин и Вашингтон продължават с "конструктивните разговори" за търговията, но скорошно решение на търговския спор така и не се очертава

12:49 | 23.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Азиатско-тихоокеанските и европейските акции отбелязват спад на фона на ръста на цените на петрола и последните развития в търговските преговори между САЩ и Китай.

Китайският индекс CSI 300 се понижи с 1% в днешната сесия, а Hang Seng в Хонконг отбеляза спад от 0,7% на фона на продължаващите протести и сблъсъци, пише FT.

В Австралия S&P/ASX 200 се повиши с 0,3%. Индийският S&P Sensex се повиши с 3%, след като нарасна с почти 9% в две сесии заради решението на правителството да намали корпоративните данъци.

Японският фондов пазар е затворен заради официален празник.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 се понижи с 0,2% в началото на днешната сесия. В Германия Dax изгуби 0,3%, във Франция САС 40 изтри 0,2%, а във Великобритания FTSE 100 регистрира понижение от 0,1%.

През почивните дни китайското Министерство на търговията посочи в изявление, че представители на Пекин и Вашингтон са провели във Вашингтон „конструктивни разговори“ за търговията. В отделно изявление търговският представител на САЩ определи преговорите, проведени на 19-20 септември, като „продуктивни“. Търговските преговори на високо ниво продължават следващия месец.

„Търговско решение на високо ниво трябва да се вземе преди средата на октомври, когато се предвижда въвеждането на нов кръг мита за китайски продукти“, коментира Хулио Калегари, главен портфейлен мениджър за местните мита в Азия и форекс в JPMorgan Asset Management.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още